Brandweer Made zoekt parttime hero’s

Brandweer Midden- en West-Brabant is op zoek naar parttime hero's. Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Oók in jou, meer dan je wellicht denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero bijvoorbeeld ook fulltime stukadoor zijn, en van belang voor onze samenleving!

Een parttime hero is…


Zeker geen ‘amateur’ brandweerman of –vrouw. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega's is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als parttime hero alleen opgeroepen wanneer nodig. Je moet je dus snel vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.

De opleiding die je krijgt duurt twee jaar één avond per week, of één jaar één dag per week. Praktijkervaring doe je op bij oefeningen of uitrukken waarbij je een persoonlijke leerwerkplekbegeleider krijgt. Je ontvangt een vaste jaarvergoeding én een uurvergoeding voor opleiding, oefeningen en uitrukken. Verder zorgt de brandweer ervoor dat je goed verzekerd bent tijdens je werk.

De vereisten zijn: Goede conditie, MBO 2/3 werk- en denkniveau, rijbewijs B, 18 jaar of ouder, wonen/werken op 5 minuten van de kazerne, stevig in je schoenen staan, graag in teamverband werken en klaarstaan om op onverwachte momenten uit te rukken.

Meer info via:  https://www.brandweer.nl/middenwestbrabant/parttime-hero-gezocht/parttime-hero