Bronzen Bever voor José Mureau uit Wagenberg

Zaterdagmiddag overhandigde burgemeester Gert de Kok de Bronzen Bever aan José Mureau. Totaal verrast en in de veronderstelling dat ze naar een voorstelling zouden gaan, bestond die voorstelling uit haar kleinkinderen die uitgelaten de deur van het parochiekantoor in Made openden.

Binnen stonden verdere familie en bekenden die de overrompeling compleet maakten. Dochter Cindy die uiteraard in het complot zat, gaf de regie van de zogenaamde voorstelling over aan Gert de Kok die onderstaande verdiensten van José Mureau opsomde.

Jarenlang was ze actief als bestuurslid van de KPJ en de KVO. Actief bij de NCB, later de ZLTO, voor stichting Behoud Gummarus in Wagenberg en voor Klasseboeren. Ook zat ze een korte periode als raadslid in de Drimmelense gemeenteraad. Nog altijd is José Mureau actief als penningmeester voor D'n Amerkant, in het bestuur van de Vijf Heiligen Parochie, initiator en lid van de actiegroep 380KV-A59 Nee én bij de ANV, de agrarische natuurvereniging waarvan ze ook medeoprichter is.

Een ware waslijst die maakt dat deze hoogste gemeentelijke onderscheiding meer dan verdiend is. Ook KijkopDrimmelen feliciteert bij dezen José Mureau van harte.