Buurtbus 222 Terheijden-Wagenberg-Made-Oosterhout krijgt een jaar respijt

Sinds 14 december 2015 rijdt buurtbus 222 tussen Terheijden, Wagenberg en Made. Deze buurtbus vervangt de grote bus, die in Terheijden een andere route is gaan rijden en in Wagenberg alleen nog de halte Kruispunt (bij de rotonde op de provinciale weg) aandoet. In september 2016 is de route nog uitgebreid met bedrijventerrein Weststad 3.

In de proefperiode van twee jaar moest de buurtbus bewijzen dat er voldoende klanten waren. De gemeente Drimmelen heeft samen met andere partijen, zoals de buurtbusvereniging TWM222, gestreden voor het behoud van de buurtbus. Dit heeft ertoe geleid dat Arriva heeft besloten de proef met buurtbus 222 nog een jaar te verlengen. Dit betekent dat er in 2018 wel voldoende reizigers moeten zijn. Als dit niet zo is dan verdwijnt na dit jaar buurtbus 222 alsnog.

Nieuwe route

In de huidige situatie rijdt buurtbus 222 voor een groot deel dezelfde route als lijn 123. Om zoveel mogelijk reizigers te kunnen bedienen, hebben Arriva, de buurtbusvereniging en de gemeente een andere route afgesproken, namelijk:

in Terheijden: vanaf Raadhuisstraat, via Markstraat, Hillen, Brabantstraat en Polderstraat terug naar Raadhuisstraat. De buurtbus komt niet meer langs de Zeggelaan.

in Wagenberg blijft hij dezelfde route rijden, namelijk Brouwerijstraat, Dorpsstraat en Withuisstraat.

in Made: vanaf Zuideindsestraat via Geraniumstraat, Haagstraat, Prinsenpolderderstraat, Nieuwelaan en Valkenbergstraat naar gemeentehuis. Daarna via Blockmekerstraat en Esdoornlaan naar Brieltjenspolder.

in Oosterhout blijft hij dezelfde route rijden op Weststad, namelijk Distributieweg, Logistiekweg en Technologieweg.

De nieuwe haltes krijgen een zeer simpele uitvoering, namelijk enkel met een haltepaal. Buurtbus 222 rijdt deze route met ingang van de nieuwe dienstregeling per 11 december 2017. De buurtbus rijdt elk uur overdag van maandag t/m vrijdag.

Wilt u buurtbuschauffeur worden?

De buurtbus rijdt een vaste dienstregeling dankzij vrijwilligers uit de dorpen. Wilt u als vrijwilliger meedoen met deze buurtbusvereniging, neem dan contact op via buurtbustwm@gmail.com  of bel met de coördinator Leo Verschuren op 06-51427784