Carnaval 2018 is begonnen! Basisschool De Elsenhof Wagenberg trapt af met carnavalsochtend

Vanochtend hosten, sprongen en klapten alle leerlingen van basisschool De Elsenhof in Wagenberg de carnaval in. Met acts van alle groepen en een challenge voor de leerkrachten, was het een gezellige boel in de aula van de basisschool.

Het ijzersterke duo Kees en Mark verzorgden de presentatie en de muziek. Beide heren verzorgen de carnavalsochtend al jarenlang, Mark zelfs al 12 jaar, vertelt directrice Hennie ons en Kees verzekert ons dat de carnavalsochtend de leukste activiteit is van heel de carnaval. Nadat alle leerlingen gestructureerd de aula binnen waren gewandeld, volgde een professionele warming-up want ja, carnavallen kun je natuurlijk niet met stijve spieren! Groep 4/5 mocht de openingsact verzorgen, waarna groep 5/6 met een bewerking van het immens populaire 'Hallo allemaal' de show voortzetten. Een kort intermezzo van 'onze eigen' Jurgen, zoals Kees hem liefkozend aankondigde, met zijn uitvoering van het nummer 'Als de nacht verdwijnt' van Jan Smit. Jurgen ontving hiervoor zelfs een medaille voor nummer 1 Animal Party! 

Na het optreden van Jurgen, betrad groep 7 het podium. Mark kon daarop even rustig ademhalen want zij hadden zijn muzikale begeleiding niet nodig. Zij hadden met elkaar een rap in elkaar gezet. Groep 8 was opgedeeld in verschillende groepjes die ieder hun eigen dansje opvoerden. Terwijl groep 8 het podium verliet, werden alle juffen, samen met Dré, Louis en Jurgen het podium opgeroepen voor een Hoelahoep-contest. Wie het langste kon hoelahoepen én daarbij een ballon kon vasthouden, zou de challenge winnen. De leerlingen waren de jury en hun oordeel was overduidelijk: Jurgen was de beste!

Ook de peuters werden bij de carnavalsochtend betrokken. Groep 2/3 zong een liedje over de carnaval en groep 1/2 sloot de show gepast af met de kabouterpolonaise. 

Een beter begin van carnaval kan uw redactie zich haast niet wensen. Wij maakten dan ook een leuke fotoreportage die u kunt bekijken in ons fotoalbum via https://kijkopdrimmelen.nl/albums/carnavalsochtend-op-de-elsenhof.html

Een opname van de Hoelahoep-contest bekijkt u direct hieronder:

Beelden bij dit artikel