Carnavaleske Tennismiddag Jeugd bij TTV Ruitersvaart

Op woensdagmiddag 2 maart was er een gezellige, carnavaleske tennismiddag bij de Terheijdense Tennisvereniging Ruitersvaart. Carnaval was eigenlijk net voorbij, maar de jeugdleden van Ruitersvaart trokken hun pakske nog één keer aan om het nog eens dunnetjes over te doen.

Ruim twintig jeugdleden en vriendjes kwamen op dit evenement af. Het was een zonovergoten dag en de muziek schalde uit het clubhuis over de banen. Alle ingrediënten om er een geslaagde dag van te maken waren aanwezig. De jeugdleden kwamen enthousiast de baan op voor een carnavaleske warming up. Het warmlopen had meer iets weg van een polonaise en met het lied hoofd-schouder-knie-en-teen werd menig spier een beetje opgerekt. Toen alle spieren wel zo’n beetje aan de beurt geweest waren, was het tijd om de rackets erbij te pakken. Aan de hand van een kaartspel gingen de jonge spelers in tweetallen uiteen om net zo vaak de bal over te slaan als het cijfer op de kaart aangaf. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk kaarten ‘bij elkaar te slaan.’ En zo waren er nog wat meer tennisspelletjes, waarmee uiteindelijk verschillende prijsjes gewonnen konden worden. Tussen de bedrijven door was er een pauze met wat ranja, fruit en ander lekkers.


Deze tennismiddag was de eerste van verschillende activiteiten voor de jeugd tot aan de zomer. De jeugdleden kregen een spaarkaart uitgereikt, waarop stempels verzameld kunnen worden. Deelname aan een activiteit levert een stempel op en een volle spaarkaart een kleine verrassing. Het moet deelname aan activiteiten een beetje stimuleren. Daar was bij deze carnavalsmiddag overigens niet veel voor nodig, want er werd lekker doorgetennist. Er werd afgesloten met een leuke carnavalsbingo van carnavalsliedjes. En toen de laatste prijsjes waren vergeven werd er rond 16.00 uur afgesloten. Moe, maar voldaan vertrok iedereen naar huis. De carnavalskleren konden weer voor een jaar worden opgeborgen. Maar de volgende tennisactiviteit voor de jeugd is alweer op zondagochtend 13 maart (10.30 uur – 12.00 uur). Dan gaan we weer lekker tennissen en vriendjes zijn daarbij van harte welkom!

*Ingestuurd bericht door T.T.V. Ruitersvaart.