Europarlementariër Tom Berendsen op werkbezoek in Terheijden

Op zaterdag 5 maart 2022 is lid van het Europees Parlement Tom Berendsen op werkbezoek langsgekomen in Terheijden bij het Traais Energie Collectief – TEC. Dit was op uitnodiging van de lokale CDA fractie in de gemeente Drimmelen. Berendsen is in het Europees Parlement mede woordvoerder op het gebied van energie en daarmee was dit een meer dan relevant bezoek.

Gedurende de middag kreeg Berendsen uitleg over de opzet van het TEC en hoe zij met de Traaise bevolking toewerken naar een energieneutraal dorp. Bij het bezoek aan de ‘TEC Stek’ werd aan de hand van de puzzel van het TEC uitleg gegeven over de stappen die zij zetten met de lokale inwoners. De presentatie werd gegeven onder leiding van de directeur van het TEC, Pim de Ridder. Hierna werd afgereisd naar de Schansstraat waar het TEC bezig is met werkzaamheden aan hun nieuwe locatie, de Energiebrouwerij. Dit moet het hart worden van het collectief in de toekomst.


Het lid van het Europees parlement was onder de indruk van het draagvlak onder de lokale bevolking om zulke grote stappen samen te gaan zetten. Daarbij gaf hij te kennen dat de energietransitie van groot belang is, zowel voor de verduurzaming als voor een meer onafhankelijke positie op het gebied van energie. Een zeer urgent punt momenteel in Europa. Het werd een nuttige bespreking tussen het TEC, de Europarlementariër en de lokale CDA fractie in een zonovergoten Terheijden.

*Ingestuurd persbericht. Foto’s + tekst: ©CDA Drimmelen.

Beelden bij dit artikel