Clinic Bettine Vriesekoop trekt volle zaal in Terheijden

Meervoudig Europees tafeltenniskampioen (1982 & 1992) én Nederlandse speelster van de eeuw (1999) Bettine Vriesekoop verzorgde vanmiddag een clinic op initiatief van Stichting Beweeg Mee. Deze stichting verzorgt diverse bewegingsvormen voor 55+’ers en kwetsbare doelgroepen, waarbij een bewegingsarmoede heerst. De clinic was gratis en voor iedereen toegankelijk, en daar werd dan ook goed gehoor aan gegeven.

In een volle sportzaal in De Cour in Terheijden, klonk het geluid van pingpongballen tegen de batjes non-stop. Om 13.00 uur startte de clinic met een warming-up, een korte uitleg en de overhandiging van een cheque uit de toegankelijkheidssubsidie ‘Kom binnen’ van de gemeente Drimmelen. De cheque werd overhandigd aan Stichting Beweeg Mee door wethouder Lieke Schuitmaker, die zelf ook even deelnam aan de clinic. Natuurlijk is een balletje slaan het leukste, dus stond de clinic grotendeels in het teken van zélf spelen. En tégen Bettine, natuurlijk. De titel van dit artikel hadden we net zo goed ‘Carla klopt Bettine’ kunnen noemen, want het is Carla gelukt om Bettine te verslaan bij het spelletje ‘Rond de tafel’.


Bij ‘Rond de tafel’ is het namelijk de bedoeling dat iedere deelnemer 2 ballen speelt, maar dit keer was het natuurlijk iedereen tegen Bettine. Als een speler drie fouten maakt, is deze af en moet hij de rij verlaten. Als Bettine een fout maakt óf een speler weet een punt bij haar te scoren, krijgt de speler een punt erbij (of een strafpunt minder, uiteraard). Het lukte Carla om als laatste speler over te blijven met 3 punten voorsprong op Bettine. “Okay, dan spelen we nu tot de 5 punten, Carla”, daagt Bettine haar tegenspeelster uit. “Degene die als eerste vijf punten haalt, wint.” Carla trapt ietwat zenuwachtig af, geeft Bettine twee punten cadeau, maar weet er uiteindelijk tóch met de winst vandoor te gaan. En Carla, is een échte TIOS Terheijden speel-ster!

Beweeg Mee is iedere vrijdagmiddag in De Cour in Terheijden, van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom, ongeacht of je een beperking hebt of niet, om mee te doen. Lars Wildenborg, oprichter en tevens gediplomeerde trainer, vertelt: “Het doel is om mensen samen in beweging te krijgen, ze onderling contact te laten leggen zodat ze meer mensen kunnen ontmoeten en natuurlijk bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van de deelnemers. Iedere vrijdag is er een club van circa 14-16 personen die komen bewegen, van 55+’ers, tot bewoners van het Antonius Abt en van mensen met een lichamelijke beperking tot dementerenden en slechtzienden. We zetten tafeltennis, in meerdere spelvormen en zelfs met een robot, in om voor iedereen een passende bewegingsvorm aan te kunnen bieden.”

Wil je ook meedoen tijdens een Beweeg Mee sportsessie? Loop dan eens vrij binnen aan de Markstraat 6 in Terheijden op vrijdagmiddag of meld je even aan via Lars, larswildenborg@gmail.com of 06-50562883. Ook als je nog vragen hebt of informatie wilt, kun je Lars benaderen. Ook kun je een kijkje nemen op www.beweeg-mee.nl.

Beelden bij dit artikel