Collegeleden volgen cursus reanimatie in Ons Dorpshuys Drimmelen

De Reanimatiegroep Drimmelen nam het initiatief voor een cursus hartreanimatie voor collegeleden. Vrijwel het voltallige college nam de uitnodiging graag aan voor de cursus van twee avonden. Gisterenavond was de eerste avond, op 26 februari volgt de tweede.

Het college en de Reanimatiegroep benadrukken hiermee hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. Samen met EHBO-verenigingen en Reanimatiegroep Drimmelen spant de gemeente zich in om steeds meer vrijwilligers te werven die kunnen reanimeren. Daarnaast streven zij naar de plaatsing van meer hartdefibrillatoren. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee je een stroomstoot kan toedienen bij een hartstilstand. Inmiddels beschikt de gemeente over 75 AED’s. Een mooi aantal, maar het zou nog mooier zijn als er meer bij komen.

Elke dag overlijden 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Als er binnen zes minuten gereanimeerd én gedefibrilleerd wordt, dan is de overlevingskans groot. Snelle hulp en de beschikking over een AED zijn van levensbelang.

Voor meer informatie zie: http://drimmelen.nl/hartreanimatie-en-aed

De foto's maakte Marcel Raafs voor KijkopDrimmelen.( http://www.raafs.com )

Beelden bij dit artikel