Cowboys en indianen spelen bingo tijdens Nootdkreetdag in Schraansersrijk

Toegegeven, met carnaval gebeuren er en zie je wel eens gekke dingen voorbij komen, maar cowboys en indianen die bingo spelen in Terheijden, is wel errug bijzonder. Wij liepen er gisteren eigenlijk puur toevallig tegenaan en met een camera om onze nek zijn wij toch de beroerdste niet dus natuurlijk maken wij dan wat foto's!

De mannen en vrouwen van Blaaskapel Nootdkreet organiseerden gisteren voor de vierde keer de Nootdkreetdag in Terheijden, waarbij zij een ludieke bingo hadden bedacht, die gespeeld werd over drie Traaise carnavalstempels. Het startschot klonk in café De Harmonie, waar de deelnemers een worstenbroodontbijtje konden nuttigen. Daar werden ook een aantal bingorondes gespeeld, waarna we Miëlle Stoop tegen het lijf liepen, die met haar bingokaart al een goed end op weg was. Opdrachten als 'Geef je buurman of buurvrouw een knuffel', 'Dans hoofd, schouders, knie en teen', 'Lik aan je elleboog' en 'Geef de kastelein een kusje' moesten worden volbracht als er een bingonummer getrokken werd. Maar liefst 30 opdrachten in totaal zorgden logischerwijs voor een hoop hilariteit. Miëlle liet ons de opdrachten lezen, waarna we haar vertelden dat zij, om een goede bingo te kunnen halen, nog de Hokie Pokie zou moeten dansen! We zijn benieuwd of dát nog gelukt is…

Na een optreden van Blaaskapel Vur ne keer, verplaatste het hele gezelschap zich naar residentie De Gouden Leeuw voor de lunch. De geur van gebakken eieren met spek vulde de zaal, waarna Nootdkreters deze zorgvuldig op de opengesneden broodjes deponeerde. Ruud was degene die met de schaal rond mocht gaan, voor en nadat er weer enkele rondes bingo werden gespeeld. Vanwege onze carnavalsplanning konden we niet wachten op een optreden van Nootdkreet, dus wilden zij zich wel even buiten verzamelen voor het maken van een groepsfoto, inclusief nieuwe schaal vol met broodjes ei. 

De laatste stop hebben wij alleen van horen zeggen. In café 't Barreke konden alle deelnemers terecht voor een middagafzakkertje, alvorens de beste bingoër van 2019 bekend zou worden gemaakt. What happens in Schraansersrijk, stays in Schraansersrijk, dus daarover kunnen wij u niet meer vertellen. Wel kunnen wij u vertellen, dat het een aanrader is om de Nootdkreetdag 2020 bij te wonen, die dan alweer een lustrum te vieren heeft. Onze foto's van de Nootdkreetdag van dit jaar, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel.*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel