De Samenloop geopend

Wethouder Lieke Schuitmaker verrichtte de opening van De Samenloop samen met de drie vrijwilligers van de projectgroep. Dat zijn Paul, Therry en Els die de activiteiten zullen aansturen en organiseren, mét ondersteuning van Surplus.

De plannen voor dit initiatief waren er al enkele jaren en Schuitmaker vertelde erg blij te zijn dat de realisatie nu een feit is. 'Uit eigen initiatief en helemaal zonder de gemeente. Dat is hoe we het graag zien en daarom willen we graag bijdragen met een 'enveloppe', prees ze De Samenloop.

De projectgroep bedacht de invulling met ondersteuning van Surplus. Jacqueline van deze organisatie was daarbij betrokken en haar collega Hierona neemt het vervolg van haar over. Een vervolg met uitwerking van allerlei plannen en ideeën. Zo is het de bedoeling dat er onder andere een repaircafé en weggeefwinkel komen. Je kunt er geen defecte spullen laten repareren maar wel leren en/of meehelpen deze te herstellen zodat ze een tweede of derde leven krijgen via de weggeefwinkel. Verder zullen er ook presentaties worden georganiseerd en kun je in gesprek gaan met een budgetcoach en/of hulp krijgen bij het invullen van bijvoorbeeld belastingaangiftes.

De doelgroep van De Samenloop vormen personen die psychisch kwetsbaar zijn en verslaafden maar uiteraard is iedereen welkom die behoefte heeft aan een praatje of mee wil doen/mee wil helpen aan de diverse activiteiten. Elke maandagochtend en vrijdagmiddag is er vrije inloop waar u van harte welkom bent. De Samenloop is gevestigd in het voormalige gebouw van Goed Wonen en het voormalige postkantoor dat voor onbepaalde tijd in bruikleen is gegeven door Woonvizier. U vindt De Samenloop aan de Nieuwstraat 27 in Lage Zwaluwe.

Beelden bij dit artikel