‘Die ene glimlach…’

'Die ene glimlach'. Neem het onze redacteur en fotograaf niet kwalijk dat hij de titel, de samenvatting én het bericht op KijkopDrimmelen, met deze naam van het thema begon. Als je even nadenkt over die titel en het even laat doordringen, begrijp je dat dit voor ouderen heel belangrijk is.

Als iemand in staat is onze ouderen een glimlach te bezorgen, zijn het wel kinderen. Zij zijn heel onbezonnen, spontaan en open en daarom organiseert zorgcentrum De Wijngaerd in Made wekelijks bezoekjes van schoolkinderen van diverse basisscholen aan bewoners van het zorgcentrum.

Een activiteit die door zorgverzekeraar CZ werd verkozen tot winnend project waaraan een prijs wordt verbonden van €800 om een CZ Verwendag te organiseren. Die werd gisteren gehouden en de bezoekende leerlingen kwamen van basisschool De Elsenhof in Wagenberg.

Samen met bewoners die intramurale zorg ontvangen én vrijwilligsters Corrie en Corrie, werd er geknutseld, gekletst, frietjes gegeten, gezongen en genoten van Petra en Ester als de miMakkers en van Nel Snottebel. Natuurlijk bleef het niet bij die ene glimlach maar werd er volop geglimlacht.

Vanmorgen organiseerde de afdeling 't Boveneindje een heuse modeshow waarin kleding te zien was uit de jaren 30, 40, 50, 60 en 70 waarbij er ook bruids- en galamode geshowd werd. Een activiteit waarbij huishoudelijk begeleidster Angeline en zorgbegeleidster Angela in hun familie- en kennissenkring op zolders gesnuffeld hadden, om de kleding uit de oude doos bijeen te zoeken.

Kleding die uiteraard door het aanwezige hooggeëerd en hoogbejaard publiek, werd herkend zoals (boeren)werkkleding, rijkeluis-outfits en zondagse (kerk)kledij. Een modeshow die door ladyspeaker Anita aaneen werd gepraat. Een modeshow ook waarbij één model de show (en de harten van de ouderen) stal; de 7-jarige Zoë.

Bij families in kledij van toen, kan een kind uiteraard niet ontbreken. Zoë had vrij van school gekregen om samen met de andere vrijwilligers de catwalk te betreden, hetgeen ze met veel verve deed zoals u kunt zien op enkele foto's. De overige foto's ontvingen wij van Anita, waarvoor grote dank!

Beelden bij dit artikel