Ding-dong! Surplus Welzijn start weer met Het Gebaksplan

In 2019 is Surplus Welzijn Drimmelen gestart met Het Gebaksplan. Helaas heeft het door corona lange tijd stilgelegen, maar gelukkig is het momenteel mogelijk om weer met het Gebaksplan te gaan beginnen.

Hoe werkt het ook alweer?
In samenwerking met de basisscholen en de gemeente Drimmelen worden leerlingen uit groep 8 uitgenodigd om eens op de koffie te gaan bij iemand die ze misschien niet zo goed kennen, maar waarvan ze wel denken dat hij/zij een bezoekje erg op prijs stelt (bijvoorbeeld omdat diegene het momenteel, om wat voor reden dan ook, moeilijk heeft). En wat is er nu leuker om dan twee gebakjes gratis mee te nemen? Dat kan dus weer vanaf nu. Elke maand is een andere school aan de beurt. Surplus Welzijn gaat een aantal keer naar die groep 8 toe om alles uit te leggen en te begeleiden. Op de desbetreffende vrijdag brengen zij de gebakjes mee. De leerling krijgt dan 2 gebakjes om het weekend goed te starten. Surplus Welzijn hoopt op deze manier gezellige momenten te kunnen creëren, jong en oud te verbinden en zo de sociale cohesie in dorp/kern te versterken. Achteraf zal Surplus Welzijn, met toestemming, contact opnemen met diegenen die een bezoekje hebben gehad. Enerzijds om te informeren hoe zij het ervaren hebben, anderzijds om te vragen of er vanuit Surplus Welzijn nog iets betekend kan worden.


Dus, ligt er ineens een kaartje in uw brievenbus met daarop een datum wanneer iemand bij u een gebakje wilt komen eten, laat u verrassen en geniet van de aandacht! En natuurlijk van het gebakje!

Beelden bij dit artikel