Drie jeugdteams van HZ’75 kampioen!

Een bijzondere dag voor voetbalvereniging HZ'75 uit Hooge Zwaluwe. Gisteren werden namelijk drie van de vier jeugdteams kampioen! JO10, JO13 en JO17 behaalden alle drie winst en dus alle drie de kampioenstitel.

JO10 speelde 's ochtends een thuiswedstrijd tegen Unitas'30. Een spannende wedstrijd waarin het regende van de doelpunten. De eerste aanval kwam van HZ'75 maar de bal kwam tussen keeper en paal. Het is uiteindelijk Dylan die het eerste doelpunt voor HZ'75 maakte. Finn is degene die het team op een 2-0 voorsprong zette en Dylan en vervolgens Oskar zetten het team op 3-0 en 4-0 voorsprong. Unitas gaf vervolgens extra druk en maakte al snel de 4-1 en de 4-2 ruststand. Na de rust knalde Finn de 5-2 en de 6-2 erin waarna Oskar de 7-2 maakte. Van beide kanten streden de teams voor de overwinning waarna Dylan de 8-2 maakte. Unitas wilde zich nog niet verloren geven en maakte de 8-3, maar Oskar was degene die het afmaakte en zette de eindstand op maar liefst 9-3. KijkopDrimmelen kwam op HZ'75 en zette het kampioensteam op de foto, samen met trainer Patrick. Trainer Rob van Oorschot was niet aanwezig, dus denken we hem in gedachte op de foto erbij. 

JO13 speelde ook 's ochtends een uitwedstrijd tegen Oni uit 's Gravenmoer. Na een rommelige start van de wedstrijd, volgde al direct de aanvalsmodus. Tijdens de 12e minuut nam Sepp een corner en kopte Bob de bal in het doel van Oni. Szymon zette het team op een 2-0 voorsprong in de 25ste minuut en de 3-0 volgde na een goal van Jaimy. Na de rust werd het team van HZ'75 even opgeschrikt door een aanval van Oni die maar liefst twee doelpunten wist te maken en dus de stand op 3-2 zette. Dankzij de 4-2 van Szymon en de 5-2 van Wouter kwam het vertrouwen terug in het spel en speelden JO13 een goede wedstrijd. Nathan zette het team uiteindelijk met een droog schot op eindstand 6-2. Trainers John van Gils, Menno van de Pluijm en jongste trainster Elta de Laat-van Gool poseerden met hun team op de foto bij de kampioensvlag. 

JO17 speelde 's middags een thuiswedstrijd tegen Irene'58. Een erg sportieve en leuke wedstrijd is de conclusie van deze wedstrijd, die toch nog wel erg spannend was. Alleen winst kon het team de kampioenstitel bezorgen, zelfs gelijkspel was niet goed genoeg. De spanning was duidelijk af te lezen van het gezicht van voorzitter Maron Gosens, toen wij begin van de middag even met hem spraken. Scheidsrechter Jeffrey Jochems floot erg goed en neutraal en met een ruststand van 7-1 en een eindstand van maar liefst 11-1 ontving ook JO17 de kampioenstitel. 

Een meer dan bijzondere dag dus voor HZ'75. Wij maakten 's ochtends zelf een aantal foto's en mochten van Maron en Judith enkele foto's van de andere teams en wedstrijden ontvangen, waarvoor onze hartelijke dank! U bekijkt de foto's van deze kampioenen in bovenstaande fotoslider. 

KijkopDrimmelen feliciteert JO10, JO13 en JO17 van harte met hun overwinning!