Drie mannen uit Oosterhout en een man uit Made ingesloten wegens drugsdeal

De politie heeft vrijdagavond, na een gerichte actie, een drugsdeal afgebroken. Twee jongens uit Oosterhout wilden harddrugs verkopen aan twee minderjarigen. Vanuit de gemeente en van omwonenden kwamen er de laatste tijd veel klachten binnen dat er in de gemeentetuin, achter het gemeentehuis in Raamsdonksveer, drugs gebruikt en gedeald zou worden.

Het is een openbare tuin waar een ieder zich vrij en veilig moet kunnen bewegen en spelen op de toestellen. Daarom besloot de politie gerichte acties uit te voeren om deze overlast aan te pakken. Op het moment dat er een politieagent in zijn uniform door het park loopt gebeurt er natuurlijk weinig. Het team besloot om de actie in 'burgerkleren' uit te voeren. Verschillende agenten begaven zich vrijdagavond 13 september 2019 om 21.30 uur onopvallend tussen het publiek.

Het was al snel raak. De agenten zijn getraind in het herkennen van afwijkend gedrag en twee jongens trokken de aandacht. Uit hun gedrag en uit gedeelte van gesprekken die de agenten opvingen begrepen ze dat ze op iemand wachten. Korte tijd later kwam er een auto aanrijden. De agenten zagen dat er contact gemaakt werd tussen de inzittenden van de auto en de twee jongens. Toen duidelijk bleek dat er sprake was van een overdracht van spullen grepen de agenten in.

Vier jongens werden aangehouden, een man van 21 uit Oosterhout en een man van 19 uit Made werden aangehouden voor het dealen. Twee minderjarige jongens van 14 en 16 jaar uit Oosterhout werden aangehouden omdat ze drugs in bezit hadden of wilde kopen.

De politie noemt het zorgelijk dat twee jongens van deze leeftijd al harddrugs kopen. Er zal gekeken worden hoe en wat voor zorg deze jongens nodig hebben. De twee verdachten van het dealen zijn ingesloten voor de nacht. Er is een zakje met pillen gevonden en 10 zakjes met cocaïne. De komende tijd zullen er meer acties ondernomen worden.