Open Monumentendagen in Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Terheijden

Dit weekend worden de Open Monumentendagen georganiseerd en in onze gemeente zijn er locaties geopend in de kernen Drimmelen, Hooge Zwaluwe en Terheijden. Bezoek o.a. gratis het kerkje in Drimmelen, het Oude Raadhuis in Hooge Zwaluwe of de molen in Terheijden. Sommige locaties zijn alleen zaterdags geopend, sommigen zaterdag en zondag. Het volledige programma is als volgt.

Drimmelen

  • Open kerk – Herengracht 28, Drimmelen – De Protestantse kerk is op zaterdag 14 september geopend van 10.00 – 17.00 uur

Hooge Zwaluwe

  • Restaurant Onze Kerk – Kerkdijk 1a, Hooge Zwaluwe – Zaterdag 14 en zondag 15 september regulier geopend (10.00 – 22.00 uur) en zoals het gehele jaar een plek van plezier met diepgang. Ook deze dagen bent u meer dan welkom om te bezichtigen, te genieten van orgel muziek en warme gastvrijheid. Op zondagmiddag om 14.30 uur een optreden van Popkoor Matinée met Conforza uit Hank.

  • Molen Zeldenrust – Kerkdijk 19, Hooge Zwaluwe – Rondleiding onder toezicht en Plekken van Plezier. De molen is op zaterdag 14 september vanaf 11.00 uur geopend voor bezichtigen onder begeleiding. De activiteiten voor deze dag rond de molen zijn verdeeld in plekken van plezier en starten vanaf 13.00 uur. Muziek Plezier, Rad van Plezier, Eet Plezier, Touwtje trek Plezier, Sminck Plezier, Speel Plezier, Molen bezoek Plezier, Dans Plezier

  • Het Oude Raadhuis – Raadhuisstraat 5, Hooge Zwaluwe – Rondleiding verbouwing. Het oude raadhuis wordt verbouwd tot boetiekhotel. U kunt op zaterdag 14 september vanaf 11.00 uur de vorderingen bekijken en meer over de plannen horen.

  • Protestantse Kerk – Raadhuisstraat 3, Hooge Zwaluwe – Toren beklimmen en orgelspel. De kerk is op zaterdag 14 september geopend vanaf 11.00 uur, er zijn exposities van fotografie, kunst en bloemen. Ook is de toren te beklimmen, het orgel wordt bespeeld en er is koffie en thee.

Terheijden

  • Molen De Arend – Molenstraat 40, Terheijden – Molen bezichtigen en molenwinkel. Op zaterdag 14 september zijn de molen en de molenwinkel in Terheijden geopend van 10.00 – 15.00 uur.