Tim Eestermans volgt Miriam Tiekstra op in gemeenteraad

Na 5 ½ jaar raadslidmaatschap neemt Miriam Tiekstra afscheid van de Drimmelense gemeenteraad. Tiekstra geeft aan het raadslidmaatschap niet langer te kunnen combineren met haar drukke baan en diverse andere activiteiten. Haar opvolger is Tim Eestermans uit Lage Zwaluwe. In de raadsvergadering van 10 oktober zal Tim worden geïnstalleerd als raadslid namens de partij Groen Drimmelen.

Miriam Tiekstra heeft te kennen gegeven het raadslidmaatschap niet langer met haar dagelijkse werkzaamheden bij CZ te kunnen combineren. Het werk in de gemeenteraad, tezamen met de vele andere privé-activiteiten, gingen te veel tijd vragen. Dat heeft haar, na lang wikken en wegen, doen besluiten het raadslidmaatschap neer te leggen.

Het besluit is dan ook niet geheel uit de lucht komen vallen. Binnen Groen Drimmelen is brede waardering voor het werk dat Miriam de afgelopen jaren heeft verzet voor de Drimmelense raad. Miriam blijft wel maatschappelijk actief binnen de Drimmelense gemeenschap en binnen Groen Drimmelen. Bestuur, (steun)fractie en wethouder bedanken Miriam voor al haar inzet tot nu toe.

Inmiddels is de procedure voor de opvolging van Miriam in gang gezet. Het is de verwachting dat de opvolger van Miriam op 10 oktober in de raadsvergadering geïnstalleerd kan worden. Haar opvolger is Tim Eestermans uit Lage Zwaluwe. Tim is binnen Groen Drimmelen al een aantal jaren actief als steunfractielid en burgerlid. Daarnaast is Tim als bestuurslid verbonden aan de ANV Drimmelen – Moerdijk. Een functie die hij met het raadslidmaatschap gaat combineren.

Het bestuur van Groen Drimmelen meldt verheugd te zijn met Tim in hun gelederen en in hem een prima opvolger te zien van Miriam. Hij is jong en zeer betrokken bij alles wat met natuurontwikkeling, biodiversiteit etc. te maken heeft. Hij past derhalve uitstekend in het profiel van de partij.

Net als het bestuur van Groen Drimmelen wenst de redactie van KijkopDrimmelen Tim ook veel succes in zijn nieuwe functie als gemeenteraadslid.

(Foto: Twitter Groen Drimmelen)