Drimmelen decor voor vrijwilligersuitje Vivaldi Eindhoven

Ieder jaar trekken ze erop uit en ieder jaar naar een andere plaats: de vrijwilligersvereniging van het Vivaldi Ontmoetingscentrum in Eindhoven. Voor een ieder die iets minder bekend is in Eindhoven: het Vivaldi Ontmoetingscentrum staat midden in de wijk Woensel en Vereniging 55+ De Tempel organiseert er allerlei bezigheden en activiteiten voor de ouderen die in de buurt wonen. 

Dit jaar stond onze blauwgroene gemeente op het programma. Onze redactie ontving enkele weken geleden een tip van Corrie, mede-organisator van het vrijwilligersuitje. Samen met Jan heeft Corrie dit jaar de organisatie op zich genomen. Het idee voor onze gemeente is ingediend in de ideeënbus, waarin iedere vrijwilliger een suggestie kan doen voor een leuk uitje. "Ja, we overwegen natuurlijk alleen uitjes die haalbaar zijn. We hebben te maken met een budget en het moet wel te organiseren zijn voor mensen van onze leeftijd", vertelt voorzitter Peter. 

Vanmorgen werd de club van maar liefst 30 actieve vrijwilligers en 4 speciaal genodigden ontvangen met een lekker kopje koffie bij De Gouden Leeuw in Terheijden. Na een uitstapje naar buurgemeente Oosterhout voor een bezoek aan het Brabants Oud Museum, stond bij De Gouden Leeuw ook een lunchtafel klaar. De redactie van KijkopDrimmelen trof de club gezellige vrijwilligers in Drimmelen-dorp, waar zij aan boord gingen van een rondvaartboot van rondvaartbedrijf Zilvermeeuw. 

Wij kwamen in gesprek met Anneke, één van de oudste bewoners van de Vivaldi-flat. Zij vertelde ons dat haar zus Lies, die 89 jaar oud is, in dezelfde flat woont en haar broer Theo, die 76 jaar oud is, binnenkort óók in de flat komt te wonen. Anneke beloofde ons zelf de foto's op te gaan zoeken, want ze heeft van haar kleinkinderen een iPad gekregen waar ze heel goed mee overweg kan!

Op dit moment zit de hele bups nog op de rondvaartboot en straks kunnen ze aanschuiven voor een heerlijk driegangendiner. KijkopDrimmelen wenst alle vrijwilligers nog veel plezier in onze gemeente en nodigt iedereen van harte uit om nog eens terug te keren!