Genomineerde MVO-prijs: Gebr. de Leeuw

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De MVO-prijs wordt uitgereikt aan een ondernemer die zowel maatschappelijk als duurzaam en verantwoord onderneemt. De hele maand september kunt u uw stem uitbrengen op één van de genomineerden, waarvan er maar liefst drie actief op KijkopDrimmelen communiceren. 

En één van die genomineerden is… Gebr. de Leeuw uit Oosterhout.

Met een werkgebied dat verder reikt dan de eigen omgeving, is het belangrijk om verantwoord en duurzaam te opereren. Duurzame en innovatieve ideeën zien ze bij Gebr. de Leeuw graag, het is vanzelfsprekend om daarmee bezig te zijn. Veerdienst 't Leeuweveerke, die een directe verbinding vormt tussen het dorp Lage Zwaluwe en Nationaal Park De Biesbosch is daar een goed voorbeeld van. 

In het ontwerp van 't Leeuweveerke is rekening gehouden met zo schoon en duurzaam mogelijk varen. Het veer wordt volledig elektrisch aangedreven door middel van accu’s en zonnepanelen met oog op verantwoord en duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen is verweven binnen Gebr. De Leeuw. Zo gebruiken zij bijvoorbeeld elektrische / hybride vaartuigen voor werkzaamheden die onder meer gedaan zijn in buurgemeente Drimmelen. Omdat het veer geheel elektrisch vaart zijn er geen nadelige gevolgen voor het milieu, zoals CO2 en andere verontreinigende uitstoten.

Gebr. de Leeuw ziet haar personeel als grootste kapitaal. Zonder personeel zou het Grond-, Weg- en Waterbouwbedrijf niet kunnen bestaan. Daarom investeren zij veel in hun werknemers. Het personeel wordt intern opgeleid en begeleid, met veel kansen en doorgroeimogelijkheden. Mensen uit alle lagen van de bevolking zijn welkom, zo zat één van de huidige schippers van 't Leeuweveerke in het uitkeringscircuit. Niemand werkt 'onder' iemand, maar bij De Leeuw werkt iedereen naast en met elkaar!

U kunt tot en met 30 september uw stem uitbrengen op de genomineerde waarvan u vindt dat hij of zij de MVO-prijs 2017 verdient. Is dat voor u Gebr. de Leeuw? Ga dan naar https://www.mvoprijsdrimmelen.nl, klik op het logo van Gebr. de Leeuw en breng uw stem uit!