Drimmelen Via Gladiola!

Voor zover bij de redactie van KijkopDrimmelen bekend is, zijn alle Drimmelense vierdaagsewandelaars vandaag over de finish gekomen. De leden van Wandelclub The Daltons uit Wagenberg hebben hun beste shirt voor de laatste dag bewaard en zoals u op één van de foto's kunt zien, hebben zij onderweg vast veel ranja gedronken!

Vanzelfsprekend was het op de Via Gladiola één groot feest. De laatste wandeldag, ook wel de Dag van Cuijck genoemd, wordt al sinds jaar en dag gekenmerkt door de gladiool. Afgeleid van het Latijnse Gladius, wat 'zwaard' betekent, is de gladiool een teken van kracht en overwinning. Men verdient een gladiool na een bijzondere prestatie. En dat is de vierdaagse uitlopen vast en zeker! Alle Drimmelenaren hebben hun gladiolen dan ook absoluut verdiend. Namens KijkopDrimmelen, chapeau! 

Bekijk hierboven in onze slider de foto's van de Dag van Cuijck, ofwel de Finishdag van de Nijmeegse Vierdaagse.

KijkopDrimmelen bedankt in het bijzonder Lia uit Made hartelijk voor het toezenden van de leuke foto's en dat zij ons op de hoogte wilde houden van de ontwikkelingen rondom onze gemeentegenoten in Nijmegen afgelopen week!