Drimmelen zoekt nieuwe gemeentesecretaris

Er staat momenteel een vacature open bij de gemeente Drimmelen voor gemeentesecretaris. Esther Delissen, die deze functie bekleedde sinds 1 juni 2019, heeft zelf de keuze gemaakt om terug te treden. Reden hiervoor is dat ze zichzelf niet de juiste persoon vindt om de doorontwikkeling van de gemeente als organisatie, door te zetten, zo valt in het persbericht te lezen.

De profielschets voor de nieuwe gemeentesecretaris luidt als volgt: ‘De gemeente Drimmelen zoekt een leider met natuurlijk gezag, scherpte en daadkracht in een organisatie die zich blijft ontwikkelen in een veranderende samenleving.’ Burgemeester Gert de Kok over Delissen: “De vertrekkende gemeentesecretaris heeft een flinke aanzet gedaan voor de doorontwikkeling van de organisatie. Nu die in de steigers staat, blijkt dat ze zichzelf niet de juiste persoon vindt om dit ook daadwerkelijk door te zetten in onze gemeente. Ze heeft daarom de keuze gemaakt om terug te treden.”


Vacature

Een gemeentesecretaris maakt deel uit van het college en is de eerste adviseur van de burgemeester en wethouders en is tegelijkertijd de manager van de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat de ambities van burgemeester en wethouders te vertalen naar mogelijkheden. Je bent voorzitter van het MT en draagt de eindverantwoordelijkheid voor de organisatie. Je weet de afdelingsmanagers te verbinden, te bewegen en te faciliteren en zorgt dat hun kwaliteiten tot hun recht komen. Je maakt deel uit van de gemeentelijke driehoek burgemeester – griffier – gemeentesecretaris, je pakt je rol als WOR-bestuurder en je hebt een natuurlijk contact met de gemeenteraad… Lees verder.

Reacties op de vacature kunnen worden ingestuurd tot 1 mei 2021. Het is de bedoeling dat de nieuwe gemeentesecretaris na de zomer in dienst treedt.