Duurzaamheidscafé dinsdag 17 september in Helkant

Op dinsdag 17 september organiseert Duurzaam Drimmelen een duurzaamheidscafé waarin informatie wordt gegeven over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid te maken hebben. Op die manier willen zij aan mensen laten zien dat je zelf stappen kan zetten om duurzamer te leven. En dat dat helemaal niet moeilijk of vervelend hoeft te zijn. En heb je er zelf (nog) niets aan, dan is het in ieder geval interessant om te weten.

Deze keer gaat het over een heel bijzondere manier van duurzaam wonen, namelijk onder een groen dak. Het bedrijf GroendakPlant teelt planten voor groene daken, legt deze daken zelf aan en kan advies geven als u zelf de handen uit de mouwen wil steken. U wordt rondgeleid door het bedrijf en krijgt uitleg over de positieve, duurzame en esthetische aspecten van groene daken. Ook zal een klant zijn ervaringen met u delen over zijn zeer bijzondere groene dak. Wist u dat groene daken op de 10e plaats staan op de Urgenda-lijst met 40 maatregelen voor een beter klimaat? Deze daken passen trouwens ook goed bij de blauwgroene ambitie van de gemeente Drimmelen.

U bent dinsdag 17 september welkom aan de Zonzeelseweg 2a in Hooge Zwaluwe (Helkant), inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur en de toegang is gratis.