Een lach en een traan bij opening Brabantse Biesbosch

Maanden hebben ze ernaar toe geleefd en gisteren was het dan ‘voor het echie’: de opening van Sloepverhuur Brabantse Biesbosch en aangrenzende eetgelegenheid aan de haven van Lage Zwaluwe. Met de nieuwe onderneming is de haven van het dorp verrijkt en moet er weer nieuwe bedrijvigheid ontstaan waar zowel de ondernemer, de inwoner en de toerist van gaan profiteren.

Delano Kortsmit, al jarenlang ondernemer in de watersport, is het gezicht achter de sloepverhuur en samen met Anouk en Tony runt hij de eetgelegenheid. Met een stralende glimlach worden we ontvangen door Anouk. Met ferme stappen huppelt ze over het terras om vrolijk en enthousiast alle gasten te woord te staan en te dienen. Hoewel zowel Anouk als Tony als Delano geen horeca-achtergrond hebben, lijkt het wel degelijk zo. Anouk wordt op het terras bijgestaan door Suzanne, Delano en Tony staan in de eetgelegenheid om de bestellingen klaar te maken. Het lijkt slechts twee uurtjes na de opening al een geoliede machine.

Na ons rondje foto’s maken, loopt Delano’s moeder het terras op en komt zwaaiend naar ons toe. “Mooi hè?!”, roept ze. “Ik weet niet wat het is vandaag, maar ik moet gewoon telkens huilen. Ik ben zo emotioneel, hier staat echt een hele trotse moeder. Delano en Tony kennen elkaar al een jaartje of 15, denk ik. Ze zijn echte vrienden en Tony en Anouk wonen alweer een tijdje hier in het dorp. Ik denk dat de samenwerking hen alle drie goed zal doen. En ze hebben het alle drie in zich om het de gasten naar de zin te maken.”

Ook Sven Hoevenaar liepen we tegen het lijf. Hoewel hij eigenlijk moest klussen bij zijn schoonfamilie, maakte hij tijd vrij om van het terrein van Sloepverhuur Brabantse Biesbosch mooie dronebeelden te maken. Sven wilde ons die beelden best toezenden, zodat we deze ook bij dit artikel konden plaatsen. U bekijkt deze direct onder dit artikel. Sven, dank daarvoor!

Wilt u zelf eens een kijkje nemen bij Sloepverhuur Brabantse Biesbosch? U bent van harte welkom op donderdag t/m zondag van 10.00 – 18.30 uur aan de Nieuwlandsedijk 116g in Lage Zwaluwe. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Sloepverhuur Brabantse Biesbosch.

Beelden bij dit artikel