Eerste elftal V.V. HZ’75 na 8 jaar terug in de standaardklasse

Het seizoen 2012/2013 was het laatste seizoen dat er een elftal van voetbalvereniging HZ’75 uitkwam in de standaardklasse. Na 8 jaar naar volledige tevredenheid in de reserveklasse te spelen, heeft de huidige JO19, aangevuld met een aantal senioren, besloten het weer te gaan proberen op het hogere niveau. Hoofdtrainer Jurgen van den Broek en jeugdtrainer Maron Gosens staan als trotse pauwen voor ‘hun’ jongens. De meesten begonnen al bij de Hooge Zwaluwse voetbalvereniging als jochie van 6 / 7 jaar en zijn inmiddels uitgegroeid tot volwaardige voetballers die er zélf voor kiezen om in de standaardklasse uit te komen.

Maron, al zo’n 14 jaar samen met Jeffrey Jochems trainer van deze jongens, vertelt: “Met ons eerste elftal kwamen we destijds uit in de zesde klasse. Die stopte echter met bestaan, waardoor we eigenlijk gedwongen promoveerden naar de vijfde klasse. We hadden op dat moment niet het niveau in huis en helaas verloren we toen regelmatig wedstrijden. Een keer verliezen is niet erg, dat hoort er zeker bij, maar als je keer op keer verliest, dan gaat wel de lol eraf. We vinden gezelligheid belangrijk, maar het is ook wel leuk om een wedstrijd te winnen. Na het seizoen 2012/2013 zijn we daarom in de reserveklasse gaan spelen. Niks mis mee, daar speel je ook competities en om bekers, maar het is wel iets heel anders dan de standaardklasse”, aldus de jeugdtrainer en tevens voorzitter van de voetbalclub.

Hoofdtrainer van de senioren Jurgen van den Broek vult hem aan: “Deze jongens zijn met elkaar opgegroeid, je merkt ook gewoon dat het een vriendengroep is geworden. Zij hebben zélf gevraagd aan het bestuur om terug te mogen naar de standaardklasse. Als vereniging blijft dat sportief gezien natuurlijk het mooiste wat er is. Ze hebben de drive, de motivatie om zich in te zetten. Terwijl voorheen heb ik wel eens teams gehad die al met een hangende bakkes naar de training kwamen”, lacht hij hardop. “En dat mag ook hè, wij vinden het biertje aan de bar ook belangrijk. Maar je komt naar een training om te voetballen, anders kun je beter thuis blijven. De spelers van de JO19 aangevuld met een gedeelte van de senioren, die hier nu over het veld lopen, zijn wel gemotiveerd genoeg. En we hebben erg veel vertrouwen in hun spel en hun drive.”


Na een check bij de KNVB waar je tegenwoordig aan moet voldoen als je uit wil komen in de standaardklasse (er bleek weinig te zijn veranderd), was de keuze snel gemaakt. “Die aanpassingen vallen wel mee, je moet bijvoorbeeld het hoofdveld tijdens een wedstrijd afschermen van de supporters zodat er niemand zomaar het veld op kan lopen. Ja dat is natuurlijk prima te realiseren. En zo zijn er nog wat van die dingen die gewoon goed te regelen zijn. Samen met de spelers, Jurgen als hoofdtrainer en Jelle Jaspers als assistent-trainer (zij vormen samen de technische staf), hebben we daarom de stap genomen en gaan we er samen voor!”, aldus de trotse voorzitter.

Beelden bij dit artikel