Els en Lieke testen toegankelijkheid stembureaus in de gemeente Drimmelen

Het is u vast niet ontgaan; vandaag kunt u naar het stembureau voor de provinciale staten- en de waterschapsverkiezingen. Berichten over dát u moet stemmen en dan eventueel op wie, hebben we nu allemaal wel gehad. Maar wat we nog niet gehad hebben, is de test over of een stembureau eigenlijk wel toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Els van der Made uit Made en wethouder Lieke Schuitmaker bezoeken vandaag verschillende stembureaus om te testen of deze toegankelijk genoeg zijn.

Het binnenkomen in de brandweerkazerne van Lage Zwaluwe, dit jaar voor het eerst stembureau, zojuist om 13.30 uur ging wel, alleen de invalideparkeerplaats is veel te smal, merkte Els direct op. "Deze parkeerplaats is net zo breed als een gewone parkeerplaats. Als er dus een andere auto naast de mijne komt te staan, kan ik geen kant meer op", vertelt Els. Een handige tip, die burgemeester Gert de Kok dan ook mee zal nemen, waarvan akte! 

Els van der Made is, evenals Engbert Tienkamp, actief bij WWZ Drimmelen en adviseren de gemeente gevraagd en ongevraagd (grapte Lieke) over de toegankelijkheid in de openbare ruimtes van onze gemeente. De locatie voor de rolstoeltest waar ook de pers voor is uitgenodigd, is de brandweerkazerne in Lage Zwaluwe omdat deze dit jaar voor het eerst dient als stembureau. "De vorige locatie, gebouw Ons Belang, was niet rolstoeltoegankelijk. Mede om die reden hebben we gewisseld en kwamen we uit bij de brandweerkazerne", aldus Lieke. Burgemeester De Kok vult aan: "De tweede stemlocatie in Lage Zwaluwe was de centrale ruimte van De Ganshoek, maar die is er natuurlijk nu even niet meer vanwege de bouw van het nieuwe zorgcomplex. Zodra het weer kan, is het de bedoeling weer terug te komen bij De Ganshoek."

Beelden bij dit artikel