En de naam is… ’t Leeuweveerke ! Gebr. De Leeuw nog hard bezig aan volledig elektrisch varend pontje dat op 6 mei in de vaart komt

Er wordt nog keihard gewerkt aan het afbouwen van het pontje dat gaat varen tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch. Nu zegt iedereen al snel dat er keihard wordt gewerkt maar om u een indruk te geven, avonden tot 22.00 uur en zelfs in het weekend wordt er aan 't Leeuweveerke gewerkt. Op het terrein van Gebr. De Leeuw BV in Oosterhout, de exploitant van de veerpont, is het overuren maken geblazen.

Mark de Leeuw van het grond- weg- en waterbouwbedrijf, is ervan overtuigd dat de eerste proefvaart nog eind deze maand zal zijn. Mochten er nog aanpassingen nodig zijn zullen ook die gaan lukken voor zaterdag 6 mei. Iedereen is welkom vanaf 09.30 uur om de feestelijke ingebruikname bij te wonen om 10.00 uur aan de Biesboschweg 5 te Lage Zwaluwe. De eerste vaart is aansluitend om 10.30 uur en de eerste honderd personen hoeven niet te betalen voor de overtocht.

't Leeuweveerke beschikt over tien zonnepanelen en op een zonnige dag leveren die voldoende energie om elektrisch te kunnen varen. Op bewolkte dagen wordt er gebruik gemaakt van walstroom om de accu's op te laden zodat hoe dan ook, de elektromotor de voortstuwing verzorgt. De eerste vaste schipper van 't Leeuweveerke is een schipster, met een tweede schipper is men in gesprek. Gebr. De Leeuw is nog op zoek naar een derde schipper om in te vallen in geval van ziekte of vakantie.

Het pontje dat tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch vaart, kan maximaal 12 fietsers/wandelaars vervoeren. Een overtocht kost € 4,- een retourtje € 7,-. Voor kinderen tot 17 jaar en 55+ers is het € 3,- en kinderen tot 12 jaar varen gratis mee. 't Leeuweveerke vaart dagelijks vanaf zaterdag 6 mei tot half oktober.