Exploitant veerdienst ’t Leeuweveerke komt met nieuwe en grotere veerpont

Op 6 mei 2017 mocht 't Leeuweveerke haar eerste vaart beleven. De veerpont, die een directe verbinding vormt tussen de gemeente Drimmelen en Nationaal Park de Biesbosch, heeft in haar debuutseizoen al meer dan 15.000 passagiers mogen overzetten. Vanwege het overweldigende succes laat Mark de Leeuw van Gebr. de Leeuw een nieuwe veerpont ontwikkelen met een grotere capaciteit.

"De nieuwe pont wordt onder volledige scheepvaartskeuring gebouwd en zal net zoals 't Leeuweveerke volledig elektrisch varen en volledig bedekt zijn met zonnepanelen. De nieuwe pont wordt 16 meter bij 3,80 meter en zal 32 passagiers tegelijk over kunnen zetten. We hopen de nieuwe pont eind mei, begin juni 2018 in de vaart te kunnen nemen waarna het de bedoeling is dat de grotere pont continu op en neer vaart en de kleinere pont er op de drukke dagen bij ingezet wordt, zodat we de wachttijd kunnen verkorten naar maximaal 20 minuten. Betalen voor een overtocht zal niet meer op de pont zelf gebeuren, maar bij de foodcontainer aan de kant van Lage Zwaluwe. Passagiers ontvangen dan een wachtnummer zodat ze niet bang hoeven te zijn om hun plekje kwijt te zijn. Terwijl ze wachten kunnen ze dan wat drinken of eten bij foodcontainer de Beachbosch", vertelt een zichtbaar trotse Mark de Leeuw. 

Dat is ook de reden dat Gebr. de Leeuw op zoek is naar schippers. Bij een uitbreiding van je vloot hoort natuurlijk een uitbreiding van goede, sociale, betrouwbare schippers. Klinkt een uitdagende baan, voor minimaal 2 dagen in de week, met prachtig uitzicht en frisse buitenlucht u als muziek in de oren? De vacature vindt u hier

Mark gaf ons nog een klein primeurtje: Gebr. de Leeuw is tevens bezig met een veerverbinding tussen Hank en Drimmelen, waardoor een nog mooiere fietsroute ontstaat. Wanneer die plannen concrete vormen aannemen (naar verwachting in de vaart vanaf 2019), leest u dat natuurlijk ook op KijkopDrimmelen, hét platform voor de gemeente Drimmelen!

Het vaarseizoen van 't Leeuweveerke start overigens op 26 april aanstaande. 

Beelden bij dit artikel