Fakemail door hack lijkt echte oproep van Rinus Rasenberg

Ook op de redactie van KijkopDrimmelen kwam de 'smeekbede' van Rinus Rasenberg binnen. De 'zingende veearts' uit Drimmelen zou aan de grond zitten en dringend geld nodig hebben. Volgens het e-mailbericht zou Rinus in Frankrijk bestolen zijn van onder andere geld, telefoon en paspoort. In een reactie laat Rinus weten dat het allemaal fake is en dat hij op zijn vakantieadres is gehackt. Zijn hele 'klantenbestand' van zijn e-mailaccount ontving de noodkreet wat de nodige vragen opriep omdat het er serieus op leek dat het mailtje inderdaad van Rinus Rasenberg zelf afkomstig was.

Hieronder het bewuste mailtje dat dus fake is.

"Mijn excuus om je te vragen op deze manier. Ik maakte een reisje naar Limoges, Frankrijk. mijn tas is gestolen, in mijn tas zaten allemaal belangrijke spullen zoals, telefoons, geld en mijn paspoort. De ambassade wil mij helpen door mij te laten vliegen zonder paspoort.

Het enigste wat ik moet doen is een vliegticket kopen en mijn hotel rekeningen betalen. Helaas heb ik geen toegang tot mijn rekeningen zonder mijn credit card. Ik heb contact gezocht met mijn bank, maar ze hebben tijd nodig voor ze mij een nieuwe credit card kunnen geven, Dus wou ik u vragen om u snel wat geld te lenen dat ik zo snel mogelijk aan u terug geef zodra ik terug ben. ik nodig 1.800 euro en MoneyGram is de snelst mogelijke manier om te doen. Ik kan u mijn gegevens sturen over hoe u geld kunt over maken aan mij."