Samen in strijd tegen kanker: Laat uw taxussnoeisel gratis ophalen

Vanaf 27 mei biedt Stichting Taxus Taxi haar huis-aan-huis taxiservice weer aan, voor het gratis ophalen van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker.

 

In de naalden van de Taxus zit het voorproduct van Taxol, hét hoofdbestanddeel van chemotherapie. Doordat de groei van de taxus iets is achtergebleven, is het promillage van de stof vanaf 27 mei a.s. voldoende aanwezig om het snoeisel te kunnen gebruiken.

 

15 kruiwagens snoeisel zijn nodig voor één chemotherapie en om zoveel mogelijk kruiwagens op te halen, rijdt de chauffeur van Taxus Taxi vanaf vrijdag dus bij u langs om uw snoeisel op te halen. De stichting biedt Taxus Taxi-tassen en -knipzeilen aan, om het snoeien nog makkelijker te maken. Deze zijn gratis te verkrijgen via www.taxustaxi.nl/tas of via telefoonnummer 085-4896350. Er zijn ook diverse uitgiftepunten. Bel met de stichting om te kijken of er een uitgiftepunt bij u in de buurt is.

 

Draag ook mee en doneer gratis uw taxussnoeisel! Vanaf 27 mei kunt u via de website of per telefoon een ophaalverzoek indienen. Houd er rekening mee dat het snoeisel binnen    24 uur na het snoeien opgehaald moet worden om nog bruikbaar te zijn!

 

Stichting Taxus Taxi wordt ondersteund door Den Ouden Groep, ODBN, Dar en GAD. Ook diverse gemeenten, hoveniers en TeunKeur dragen Taxus Taxi een warm hart toe.

U kunt daarom niet achterblijven.


Samen dragen we bij aan de strijd tegen kanker!