Feest(je) op ’t Plein in Wagenberg

Het Feestweekend in Wagenberg wordt jaarlijks georganiseerd als opsteker voor het carnaval in Wagenberg. CC de Erpelrooiers probeert met allerlei activiteiten een leuk extraatje in de kas te kunnen brengen, opdat de festiviteiten in Wagenberg nooit verloren gaan. Afgelopen weekend had dit ook moeten gebeuren. Had, want vanwege te weinig animo heeft de organisatie de helft van de geplande activiteiten af moeten lassen.

"Ja, natuurlijk moet je dat schrijven!", zo luidde het antwoord van Maarten, lid van CC de Erpelrooiers en één van de organisatoren van het feestweekend in Wagenberg, op de vraag of wij konden schrijven dat het feestweekend tegen is gevallen. Een fair antwoord, vinden wij. "Wij hadden er zelf ook meer van verwacht. Vorige week hebben we in een vergadering pas besloten dat het touwtrekken op zaterdag en de kraampjes op zondag zouden komen te vervallen. Als je als club al meerdere jaren kampt met tegenvallende opbrengsten, moet je op een gegeven moment toch keuzes maken", aldus een duidelijk geraakte Maarten. 

De organisatie, bestaande uit o.a. voorzitter Peter, secretaresse Marjorie, Maarten, maar ook 'oproepkracht' Danny, staat er desondanks nog altijd stralend bij op het Van Den Elsenplein. Met een grote glimlach worden alsnog vele drankjes geschonken, worden lieflijk snoepzakjes, chipszakjes en munten verkocht en is er alle ruimte voor een praatje als Wagenbergers onder elkaar. De band DJJEMR die op het grote podium optrad, kreeg de voetjes zelfs van de vloer en de kinderen vermaakten zich prima op de springkussens. Niet het grote knalfeest waar op gehoopt was, maar een bescheiden en toch gezellig fuifje. 

CC de Erpelrooiers wil langs deze weg ook graag een oproep plaatsen voor bestuursleden. Met wat extra handjes en denkvermorgen, kan ervoor gezorgd worden dat de festiviteiten in Wagenberg nooit verloren zullen gaan. Wanneer de Wagenbergers zich inzetten om te touwtrekken op eigen dorp, in plaats van bijvoorbeeld in Boxtel, kan en zal het dorp zijn levendigheid kunnen behouden en een dorp blijven om trots op te zijn. Wilt u of wil jij je inzetten voor Wagenberg en vind je het leuk om evenementen te organiseren en de handen uit de mouwen te steken? Kijk dan eens op de website van CC de Erpelrooiers of neem contact op met het bestuur via info@erpelrooiers.nl 

Beelden bij dit artikel