File in de Prinsenhof voor Geert en Jo Meesters

Er stond vandaag een meterslange file in de Prinsenhof in Made. Geert en Jo Meesters-Corsmit zijn vandaag 60 jaar geleden voor de kerk getrouwd en zij vieren vandaag dus hun diamanten huwelijk. Voor de wet trouwden zij al op 23 december, maar de familie heeft altijd het kerkelijk huwelijk aangehouden als dé dag. Vanwege het coronavirus kon er geen groot feest worden georganiseerd, maar wél een drive-by met en door bekenden van Geert en Jo.

In het grootste geheim is de drive-by georganiseerd door de zes kinderen van Geert en Jo, Anita, Karin, Geert-Jan, Rob, Margot en Suzanne, maar ook hun partners en kinderen zaten in het complot. Van het afzetten van de straat, tot het uitnodigen van de bekenden, van het verzorgen van warme chocomel met slagroom en een koek, tot communicatie via de walkie talkie: het leek wel een militaire operatie waar Geert en Jo niets vanaf wisten. Eén grote verrassing was het voor het diamanten echtpaar, waar ze duidelijk met volle teugen van genoten. Kletsmajoor Geert hield iedere passant aan voor een praatje, waarbij hij hen tevens hartelijk bedankte voor de komst, maar mede door zijn eigen oponthoud, ontstond er een mega file in de Prinsenhof, waar het echtpaar woont. Kwalijk nemen deed niemand het Geert, want, zo riep iedereen: “Wat is het fantastisch dat we dit voor ze kunnen doen. Dat deze bijzondere dag niet zomaar voorbij gaat en ze kunnen genieten van de mensen om hen heen, ondanks dat virus.”

Met inachtneming van alle coronaregels, van afstand tot mondkapjes, werden vele presentjes aan het echtpaar overhandigd. De bezoekers van het drive-by-feest kregen op hun beurt allemaal een drankje met iets lekkers en een bedankje voor het komen. Dit alles werd verzorgd door de verschillende posten die door de wijk opgesteld stonden. Het ontbrak de bezoekers aan niets en ook Geert en Jo hoefden nergens naar te kijken.

Wij danken de familie nogmaals hartelijk dat we ook bij dit bijzondere moment aanwezig mochten zijn. Geert en Jo, van harte gefeliciteerd met jullie 60-jarig huwelijksfeest!

Beelden bij dit artikel