Film Verhalen Van de Kleine Schans, rondje Biesbosch en MiniMaxiTheater op TV

Vanaf 29 september om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

Premiere verhalen van de Kleine Schans

Onlangs vond in Terheijden een heuse filmpremière plaats. Er was zelfs een rode loper uitgelegd voor de medewerkers aan deze film en wij konden ze er interviewen. Tientallen vrijwilligers werkten aan het initiatief van Toeristisch Traaie mee, zowel voor als achter de schermen. Decor is de Kleine Schans. Vanaf deze week ziet u de interviews op de rode loper met de medewerkers aan de film.

Film Verhalen Van de Kleine Schans

De Kleine Schans is een uniek onderdeel van de Zuiderwaterlinie en vormde afgelopen eeuwen het middelpunt in het oorlogsverleden van het dorp. Hoe dat voor Terheijdenaren zelf was, toont deze film. Toeristisch Traaie stelde ons de film ‘Verhalen van de Kleine Schans ter beschikking en daarom kunnen we deze historische film nu ook in onze uitzending en social media laten zien. Met dank aan Toeristisch Traaie.

Rondje Biesbosch

Wat is er mooier dan op een mooie zomerse dag een vaartocht te maken door de Biesbosch? Onze vrijwilliger Joop van de Sande deed dat ook en maakte voor ons een kort beeldverslag van dit ‘Rondje Biesbosch’. En zoals u kunt zien in dit filmpje was hij niet de enige die het water op ging.

MiniMaxiTheater bereidt nieuwe musical voor

Het MiniMaxiTheater is druk inde weer om de uitvoering van alweer een nieuwe musical voor te bereiden. Dat wordt dit keer Disney’s ‘The Little Mermaid’. U kunt deze bijwonen op 7 en 8 oktober in De Mayboom. Wij laten u alvast beelden van de repetities zien en houden interviews met diverse spelers in de musical.

Kermis en Traaierie Terheijden

Van zaterdag 9 september 1 t/m 12 september was het weer kermis in Terheijden. De Traaise kermis stond op en rondom het Dorpsplein. En als klapper van de Traaise kermis was er de Traaierie, dit jaar op zondag 10 september. Dat leverde weer vele meters plezier en vertier op. Van snuisterijen tot lekker eten en van een nieuwe jas tot een brandweerpak. Van alles was er te vinden en te beleven. Wij maakten een korte sfeer impressie.

Popkoor Hercules-deel 2

Hercules is opgericht in 1955 en ging voorheen als drumfanfare door het leven. Maar tijden veranderen en sinds 2016 zijn ze verder gegaan als Poporkest. De vereniging bestaat uit ca. 25 leden en heeft als doel om samen en met plezier muziek te maken en leuke optredens te verzorgen. Ze spelen bekende, populaire muziek, van rustige evergreens tot pop/rocknummers. Wij maakten opnames van dit orkest in De Mayboom. Deze week ziet u deel 2.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.