Podiumplekken voor Mayse judoka’s tijdens Zuid-Nederlandse kampioenschappen

Zondag 24 september werden in Rijen de Zuid-Nederlandse districtskampioenschappen georganiseerd. Het districtskampioenschap was voor de leeftijdscategorieën -10, -12 en -15 jaar. En in die laatste categorie betekent een podiumplek ook plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap! Trots zijn we dan ook dat dit jaar kanjer Jiro Overkamp onze club mag gaan vertegenwoordigen op dat NK. Hij behaalde een tweede plaats op het districtskampioenschap.

Jiro besliste zijn eerste partij met een sterke ippon. Het daaropvolgende potje was hard werken. Het kwam zelfs tot een Golden Score. Dat betekent dat de wedstrijd verlengd wordt. Op dat moment is het echt wie het eerste scoort, wint. Gelukkig was dat Jiro die zijn tegenstanders wierp en daar waza-ari mee scoorde. Daarna kwam hij in de finale. Helaas was zijn tegenstander ook goed in een snelle linkse inzet. Daarmee werd Jiro verrast. Zilver was daarmee binnen. Gefeliciteerd!

We hebben ook een echte kampioen! Mado van der Vorst wist na een paar flink stevige partijen goud te pakken op het districtskampioenschap. Vooral haar o soto gari’s wisten de tegenstanders op de grond te krijgen. Waarom mag zijn dan niet naar het NK vraagt u zich wellicht af? Dat komt omdat Judobond Nederland de Nederlandse Kampioenschappen pas organiseert vanaf de leeftijdscategorie -15. Mado judoot nog in de leeftijdscategorie -10. Net als clubgenootje Leia Overkamp. Deze pittige dame pakte dit keer helaas geen winst. Gewoon volhouden Leia, zolang je maar vooral veel plezier hebt in het judo!

Om naar een Nederlands Kampioenschap te mogen moet je al een tijdje judoën. Jiro heeft al veel wedstrijden gedaan. Veel verloren én veel gewonnen. Hij laat zien dat volhouden betekent dat je groeit en uiteindelijk weer nieuwe stappen maakt.

Wil jij ook sterker en zelfverzekerder worden? Voel je vrij om eens bij onze judolessen te komen kijken of meedoen!