Fluorescerende verkeersborden geplaatst bij Horenhilsedijk Hooge en Lage Zwaluwe

Naast het feit dat het levensgevaarlijk kan zijn, is het vaak ook een ergernis en ook nog eens verboden: fietsers op de Horenhilsedijk. De weg tussen Hooge en Lage Zwaluwe is alleen bestemd voor gemotoriseerd verkeer, fietsers kunnen gebruik maken van het lager gelegen fietspad dat parallel loopt aan de doorgaande weg. De verkeersborden die tot op heden daarvoor moesten zorgen, werden veelal niet gezien of genegeerd, waardoor lijsttrekker van het CAB Teun van de Steenoven, in november vorig jaar een motie bij de raad indiende voor de verduidelijking van het fietsverbod op de Horenhilsedijk tussen Hooge en Lage Zwaluwe.

Mede door de komst van veerdienst 't Leeuweveerke, vinden tot wel 15.000 fietsers per jaar de weg naar en van Lage Zwaluwe en dus is de motie aangenomen én uitgevoerd; wethouder Jan-Willem Stoop en Teun van de Steenoven hebben vanmiddag het nieuwe fluorescerende bord aan de kant van Lage Zwaluwe officieel onthuld en in gebruik genomen. In Hooge Zwaluwe staat er ook één. Beide heren hebben aangegeven blij te zijn met de nieuwe borden en hopen dat deze aan de veiligheid van fietsers bij zullen dragen. 

Melissa Simons, gemeentelijk ambtenaar die betrokken is geweest bij de realisatie van de borden, vertelt: "De vier lampen rondom de borden knipperen op ingestelde tijden. Op dit moment knipperen ze van 08.00 tot 10.00 uur, van 12.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Deze tijden kunnen we indien gewenst nog aanpassen. Ook zijn de borden aangesloten op de dichtstbijzijnde lantaarnpaal."

Dat de borden niet voor niets zijn geplaatst, bleek wel toen twee fietsers tijdens de onthulling op de Gaete, zo rechtdoor de Horenhilsedijk op wilden fietsen! Gelukkig kwamen ze er tijdig achter dat dat niet helemaal de bedoeling was, waarna ze rechtsomkeert richting het fietspad maakten. 

Beelden bij dit artikel