Woongroepen Ganshoek dagje weg naar ’t Roer Om, bij terugkomst overdracht sleutels nieuwe kamers

De drie woongroepen van zorgcentrum De Ganshoek werden vandaag een dagje weggestuurd. Dat klinkt vervelender dan het was, want ze werden hartelijk ontvangen in café ’t Roer Om waar ze de dag met elkaar doorgebracht hebben. Met z’n tweeëndertigen vulden ze het terras boven het water voor koffie met appelgebak, een gezellig praatje, een potje kaarten en een rondje wandelen.

Tussen de middag verscheen de frietkar van Shirley’s Friture en werden de lekkerste frietjes goudbruin gebakken voor de bewoners en natuurlijk hun begeleiders. Laatstgenoemden hebben deze ook meer dan verdiend, want menig begeleider sjouwde en sjorde aan rolstoelen, rollators en armen om de ouderen op plaats van bestemming te krijgen.

Alex, Elma en Jeroen van ’t Roer Om stonden de hele dag voor de ouderen klaar om hen tot in de namiddag te vermaken, want bij terugkomst in hun vertrouwde Ganshoek, vond de sleuteloverdracht plaats naar het nieuwe onderkomen. Het meubilair is verhuisd en de oude kamers zijn zo goed als leeg gehaald. 

In het nieuwe pand zullen drie woongroepen worden gehuisvest, bestaande uit acht personen per woongroep. Iedere woongroep deelt een eigen woonkamer en wordt aangeduid met een eigen kleur. Er komen geluid- en beweegsensoren, slimme deuren, een ontmoetingsruimte, een kapsalon en een grote tuin. 

Maar tóch… Bij het zien van de oude kamers, de laatste familieleden die op de valreep nog allerlei spulletjes verhuisden en een kleindochter die nog snel de laatste post voor oma uit de brievenbus haalde, voelde onze redactie ook wel een licht weemoedig gevoel… Namens onze redactie wensen wij alle ouderen een fijne, nieuwe woonplek toe waar zij zich thuis zullen voelen en in alle rust kunnen gaan genieten.

Wij maakten vandaag foto’s zowel bij ’t Roer Om als in De Ganshoek, welke u kunt bekijken in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: bekijk alle foto’s bij dit artikel via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/woongroepen-ganshoek-dagje-weg-naar-t-roer-om-bij-terugkomst-overdracht-sleutels-nieuwe-kamers.html

Beelden bij dit artikel