Fransca in het zonnetje gezet vanwege 5 jaar vrijwilliger bij Patske&DeSmoutebol

“Oh daar houd ik niet van hoor”, lacht Fransca (op de foto staand in het midden) ietwat ongemakkelijk als ze merkt dat Hanneke haar naar voren schuift voor een foto met de cliënten van Dagbesteding Patske&DeSmoutebol in Made. “Ik vind het teveel eer, het is leuk hoor om hier vrijwilliger te zijn. Een bloemetje had ook goed geweest.” Fransca refereert aan het feit dat Hanneke, het gezicht achter de dagbesteding aan het Burgemeester Smitsplein, een aantal dingen heeft geregeld om te vieren dat Fransca al 5 jaar enthousiaste vrijwilliger is bij Patske&DeSmoutebol.

De dagbesteding voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel, een licht verstandelijke of lichamelijke beperking of psychosociale problematiek, werd opgericht op 1 mei 2016 en slechts vier maandjes en twee weken daarna, op 14 september 2016, voegde Fransca zich als vrijwilliger aan het team. In eerste instantie was ze er één dag per week, maar inmiddels is ze er iedere week twee volle dagen omdat ze, zoals ze zelf zegt, “is blijven plakken”. Om haar te bedanken voor de afgelopen jaren én haar eens in het zonnetje te zetten, hebben Hanneke en haar man Eddie geregeld dat Fransca en haar man Wil, drie daagjes in een kasteelhotel in Putten mochten verblijven. “Het was prachtig”, vertelt Fransca, die ten tijde van het jubileum in Putten was (13, 14 en 15 september jl.). “We hebben echt genoten, van de mooie omgeving, van het mooie hotel en we hadden een heerlijke kamer.”


Van de cliënten kreeg Fransca een mooie zelf-geknutselde boom met briefjes met daarop een aardige boodschap. Aan stoppen denkt ze nog niet na: “Nee, ik word er wel 70 dus het moet wel met mijn gezondheid goed blijven gaan. Zolang ik het nog kan doen, stop ik zeker niet. Het is veel te leuk en wat je doet, wordt echt gewaardeerd en dat wordt ook uitgesproken. Dat geeft veel voldoening”, aldus Fransca.

KijkopDrimmelen feliciteert Fransca van harte met haar 5-jarig vrijwilligersjubileum bij Patske&DeSmoutebol!

Beelden bij dit artikel