Gaan Jowin en Roy Ansems wereldkampioen worden?!?

Gaan Jowin en Roy Ansems wereldkampioen worden?!?

De broers Jowin en Roy Ansems bevinden zich op dit moment op meer dan 10 uren vliegafstand van hun woonplaats Lage Zwaluwe. Op het WK IJshockey (U20) in Zuid-Korea staan Jowin en Roy samen met hun team hard hun best te doen. De openingswedstrijd tegen het gastland ging weliswaar verloren maar met een prima winst op Kroatië en vandaag op België, staat het Nederlandse team er prima voor. Met nog twee wedstrijden te spelen – tegen China en Israël – is brons en ook zilver binnen handbereik. Zelfs goud behoort tot de mogelijkheden indien beide wedstrijden worden gewonnen en Korea een steekje laat vallen. Spannend dus! Namens KijkopDrimmelen; heel veel succes!

Hieronder een verslag van Jowin en Roy zelf vanuit Zuid-Korea:

Afgelopen vrijdag zijn we naar Zuid-Korea gevlogen, het was een lange vlucht van 10,5 uur. Toen we in Zuid-Korea landen moesten we nog ongeveer 4 uur met de bus rijden. De vlucht en de busreis zijn alle twee goed verlopen. We zitten in de stad Gangneung, waar de Olympische spelen in 2018 waren. Het ijshockey stadion waarin we in spelen is ook van de Olympische spelen.

We hebben eerst een oefenwedstrijd tegen een onder 23 team uit Zuid-Korea gespeeld, deze hebben we met 3-1 gewonnen. Dinsdag hadden we de openingswedstrijd tegen het thuisland Zuid-Korea, het was een zware en moeilijke wedstrijd, Zuid-Korea was beter dan wij en we hebben het in de verdediging op sommige momenten echt weggegeven. We verloren deze wedstrijd met 5-1.

De volgende dag speelden we tegen Kroatië, ook deze wedstrijd was erg zwaar maar werd wel beloond met een 7-2 overwinning. Roy had 2 assists gemaakt, maar helaas maar eentje gekregen. Hij werd wel man of the match.

Gisteren hadden we een rustdag met alleen een training. Aan het einde van de training kwamen er Koreaanse kinderen op het ijs, waar wij een beetje mee moesten ijshockeyen. Na de training kwamen ze mee met ons de kleedkamer in om een beetje met ons te praten en foto’s te maken. Het was erg leuk en hebben ook veel gelachen!

Vandaag speelden we de derby tegen België. We hadden verwacht dat het een erg moeilijke wedstrijd zou gaan worden maar dat viel erg mee en we wonnen de wedstrijd met 6-1.

Zoals het er nu voorstaat zullen we waarschijnlijk een bronzen of zilveren medaille winnen. We moeten nog twee wedstrijden spelen, tegen Israël en tegen China. Als we ze alle twee winnen, hebben we nog een hele kleine kans op goud als Korea van China of Kroatië verliest.

Met vriendelijke groet: Jowin en Roy Ansems.