Zeven jeugdsauwelaars in de May beoordeeld door drie oudgedienden

Tijdens het aankomende jeugdsauwelen in de May op 9 februari a.s. zal een bijzondere jury de zeven jonge sauwelaars beoordelen. Drie oudgedienden zullen aan de jurytafel plaatsnemen: Bart Oomen, Prins Huub dun Eerste van 1993 tot 2003, Huub van Meggelen, Prins Fraas dun eerste van 2004 tot 2014 en John van Vugt, Prins Jannes dun eerste van 2015 tot 2018. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er drie oud-Prinsen bij het jeugdsauwelen jureren en dat verdient dus best wel even een spotlight.

De kinderen die dit jaar de ton zullen betreden, zijn Maarten van Oosterhout, Jill van Dongen, Sofie van Zundert, Anika Heere, Serena den Otter, Jens van Gurp en Dave de Bruijn. Zij zullen dus door Bart, Huub en John beoordeeld worden, drie heren die allemaal een grote binding hebben met Made ondanks dat ze alle drie niet uit het dorp komen. In Made is het traditie dat Prins Carnaval niet uit het dorp zelf komt. Bart komt uit Hank, Huub uit Wagenberg en John uit Raamsdonksveer, maar wanneer je de heren ziet in Made worden ze nog door vele mensen aangesproken.

Oud Prinsen

  • Bart Oomen – Prins Huub dun eerste – 1993-2003. Bart stond als Prins Huub dun eerste bekend om zijn grote snor die hij overigens nog steeds heeft. Na zijn carrière als prins is hij in zijn thuisdorp, Hank, actief gebleven in het carnavalswezen als muzikant. In 1998 was Bart prins toen Gianni Romme in Made werd gehuldigd voor de meerdere malen goud die hij won tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano. Romme werd tijdens carnaval rondgereden op de Mayse prinsenwagen onder leiding van Prins Huub. 
     
  • Huub van Meggelen – Prins Fraas dun eerste – 2004-2014. Huub werd grappig genoeg Prins Fraas genoemd, aangezien zijn voorganger al Prins Huub heette. Huub stond bekend als echte kindervriend, hij had altijd aandacht voor de kinderen tijdens carnaval. Huub was prins van de Made in het grote jubileumjaar 2009 toen C.s. de Mayenèrs 50 jaar bestond. 
     
  • John van Vugt – Prins Jannes dun eerste – 2015-2018. John was en is een echt mensen-mens. Gastvrijheid stond zowel voor alle Madese mensen als voor de carnavalsstichting voorop. Toen John net prins was werd er een compleet huisfeest door hem georganiseerd voor de hele stichting (hierbij zit je al snel aan een mannetje of 60) inclusief dj, buffet en tap. Een typisch voorbeeld van hoe John is als levensgenieter. Toen hij wethouder werd in de gemeente Geertruidenberg na de verkiezingen van 2018 nam hij met pijn in het hart afscheid van Made. Hier zijn dan ook zeker wel tranen bij komen kijken.

Op zondag 9 februari 2020 is het jeugdsauwelen vanaf 13.30 in de Korenbeurs in Made. Een kaartje kost 3 euro per persoon. De middag staat bekend als een echte familiemiddag waar hele gezinnen een gezellige middag beleven. Kaarten zijn beschikbaar via de webshop van C.S. de Mayenèrs  https://webshop.mayeners.nl of bij Bloemisterij Kielestein of Bottelier Laurijssens. 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari is het volwassen sauwelen in Made vanaf 20.00 uur ook in de Korenbeurs. Kaarten hiervoor kosten 10 euro per stuk en zijn tevens via bovengenoemde webshop te koop. Deelnemers van het volwassen sauwelen zijn dit jaar Andre Sips, Ben Thijssen, Jac Thijssen, Gert-Jan van Oorschot, Hans van Mook en Sander Machielse.