Gangmaokers vieren houten jubileum

Maar liefst 11 van de 16/17 leden van blaaskapel De Gangmaokers zijn al lid sinds het eerste uur. Zij werden door hun muzikaal/geestelijk vader Peter Broeders gehuldigd met een medaille. Vijf jaar geleden betraden de jongelui het wereldje van de blaaskapellenmuziek. De jongsten van toen zijn de oudsten van nu zoals een van de leden die gisteren jarig was en 18 werd. Nieuwe aanwas werd er gisteren ook gepresenteerd zodat er nog steeds 13-jarige Gangmaokers zijn.

Op het houten jubileum dat gevierd werd op de thuisbasis 't Trefpunt in Made, verzorgden diverse muziekkapellen optredens als felicitatie. Dat waren 't Mays Kwartierke, 't Harmonieke, Mays Kabaol, Vals Alarm en de jeugdhofkapel van De Smulnarren uit Oosterhout. Halverwege de avond kwam daar onder aanvoering van de nieuwe prins en zijn gevolg, ook de Mayse hofkapel De Blaoskaffers nog bij.

Een mooi en gezellig muzikaal feestje dus waar elke liefhebber van carnaval en carnavalsmuziek warm voor loopt en warm van wordt. Dat was buiten wel anders omdat het enkele graden vroor. Zo vingen wij een nieuw fenomeen op, een trompetverwarmer! Wij kenden beenwarmers, autoruitverwarmers, babyflesverwarmers, oorwarmers en nog wat van die zaken maar trompetverwarmers?

Noem het een anticlimax maar carnaval komt er aan en de uitleg is dan ook een uitleg met een knipoog. Een van de dames van een blaaskapel stelde haar trompet beschikbaar aan een lid van een andere kapel en die fungeerde dus als trompetverwarmer! Het instrument kreeg immers geen tijd om af te koelen…

Beelden bij dit artikel