Geert en Jo Meesters-Corsmit uit Made 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Geert en Jo Meesters-Corsmit uit Made 60 jaar getrouwd. Zij leerden elkaar kennen op een natuurschaatsbaan in Oudenbosch, waar Geert geboren is, en toen ze elkaar zagen schaatsen, dachten ze allebei: “Wát een leukerd!”. Inmiddels zijn er meer dan 60 jaar verstreken, want vandaag vieren Geert en Jo hun diamanten huwelijksjubileum.

Het was halverwege de jaren ’50 dat Geert en Jo elkaar ontmoetten. In de winter kon het toen nog flink vriezen, dus was het heel gewoon om haast iedere avond te gaan schaatsen. In Oudenbosch was een grote ijsbaan, wat we gerust ook een ontmoetingsplek kunnen noemen. Jo vertelt: “Ja, dan gingen we schaatsen want dan was je er eens uit hè. De hele dag thuis zitten en werken was ook niks, dus dan hadden we een uitje. We hebben heel veel geschaatst vroeger, ook nog in Oud Gastel.” Jo refereert aan Oud Gastel, omdat dat haar geboorteplaats is én tegelijkertijd de plaats waar Geert en Jo op 23 december 1960 in het huwelijksbootje traden voor de wet. Voor de kerk trouwde het paar op 10 januari 1961. “Dat was niet romantisch ofzo hoor, dat was aantrekkelijk voor de belasting”, lacht Geert breeduit. Geert spendeert zijn jeugd op het bedrijf van zijn ouders, die in de melkhandel zaten, een stuk tuinbouw voerden en een loonbedrijf hadden. Al van jongs af aan was Geert dus gewend om fysiek werk te doen en dus was het niet meer dan logisch dat Geert ook in de melkhandel ging en na een tijdje konden hij en Jo een eigen stuk grond kopen in Oosterhout, waar ze het beroep maar liefst 17 jaar uitoefenden. Na verloop van tijd merkte Geert dat zijn handel weggeconcurreerd werd door de komst van de supermarkten. Geert vertelt: “Wij brachten nog flessen melk bij de mensen thuis, maar na verloop van tijd zagen we dat de mensen steeds vaker pakken melk hadden. Spotgoedkoop. Bij de supermarkt gehaald. Ja toen zagen we onze inkomsten teruglopen en besloot ik het roer volledig om te gooien en de tuinbouw in te gaan. Ergens in ’75 of ’76 verhuisden we naar Den Hout, waar we dan diverse soorten groenten gingen verbouwen, zoals prei en spruiten.”

In hun huwelijk mochten Geert en Jo zes kinderen krijgen: Anita (58), Karin (55), Geert-Jan (53), Rob (50), Margot (48) en Suzanne (47). Gezamenlijk hebben de kinderen Geert en Jo negen kleinkinderen geschonken en alle kinderen wonen nog altijd in de buurt, in Made, Wagenberg, Den Hout en Dinteloord. De contacten met de kinderen en kleinkinderen zijn goed. “We hebben gelukkig goed contact met ze. We lopen niet de deur bij elkaar plat, maar dat hoeft ook niet. En de kleinkinderen zijn allemaal druk met studeren enzo hè. Dat hoort er ook bij, die vinden nu hun eigen weg in het leven. Ons oudste kleinkind is nu 26 jaar, de jongste 11 jaar.”

In 2002 stopten Geert en Jo met het boerenbedrijf en bleven ze nog tot 2011 in Den Hout wonen. In september 2011 namen ze hun intrek in één van de nieuwbouwhuizen aan de Prinsenhof in Made. Geerts grote hobby en eigenlijk passie, is pony’s. Omdat pony’s moeilijk te houden zijn in de Prinsenhof, staan er op dit moment nog vijf pony’s van Geert in Den Hout, waar Geert met veel plezier nog naartoe gaat en mee bezig is. Jo heeft de laatste jaren ook veel ondernomen. Zo was ze in Den Hout actief op de school en was ze bestuurslid bij de kerk, was ze actief bij de KVO (Katholieke Vrouwen Organisatie), ze zat jarenlang in de gemeenteraad van Oosterhout en zette zich meer dan 30 jaar in voor de Hartstichting. Voor haar inzet is Jo acht jaar geleden geëerd met een Koninklijke onderscheiding.

Van de uitbraak van het coronavirus hebben Geert en Jo gelukkig niet veel last, behalve dat alles anders gaat dan anders. Eenzaam zijn ze niet, maar wat ze wél jammer vinden is dat ze de burgemeester vandaag niet hebben mogen ontvangen. “We hebben vanmorgen met hem mogen videobellen, maar dat is natuurlijk toch anders dan wanneer je hem persoonlijk ontmoet. Ik weet wie de burgemeester is van foto’s, maar ik heb hem nooit ontmoet. Dat had ik wel graag gewild”, vertelt Jo. Geert vult haar aan: “Het videobellen was heel leuk, maar persoonlijk in gesprek gaan is toch beter. Maar we hebben vandaag wel een supermooi cadeau thuisbezorgd gekregen namens de gemeente”, vertelt hij terwijl hij wijst naar de kopie van de originele trouwakte die ingelijst en bezorgd is, begeleid met een bos bloemen. Op de foto wilden Geert en Jo dan ook wel met de trouwakte in de hand en bij de foto van hun gezin. Geert en Jo, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijk!