Gemeente Drimmelen beloont vergroenen van tuinen met speciale actie

Om Drimmelen nog groener te maken organiseert de gemeente een actie voor minder tegels in de tuin en meer planten. Inwoners die minstens 1 vierkante meter tegels uit de tuin inleveren, kunnen dan een mooi plantenpakket bestellen met een waarde van €50.

Zij hoeven daar slechts € 5 voor bij te betalen. Wie mee wil doen kan zich aanmelden op onderstaande website vanaf maandag 11 september 2023 om 16.00 uur.

Tegelwippen voor een groenere omgeving

Deze actie maakt onderdeel uit van het NK Tegelwippen, waar de gemeente dit jaar voor het eerst aan meedoet. “De tuin wordt groener, er kan meer regenwater in de grond zakken en ook voor de insecten is het belangrijk om minder tegels en meer planten te hebben,” vertelt wethouder Jürgen Vissers over het belang van de actie. “Wij bieden met deze actie een plantenpakket aan ter waarde van € 50, voor de speciale prijs van slechts € 5. Het plantenpakket bevat zes verschillende tuinplanten die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinder en andere insecten. Eén van de voorwaarden is wel dat je minimaal 1m2 tegels uit je tuin “wipt”. Die tegels (max 2m2) kun je bij deelname aan deze actie ter plaatse achterlaten, als je het plantenpakket ophaalt. En vergeet niet ze aan te melden bij nk-tegelwippen.nl/meedoen. Wij verzorgen de rest!”

Let op: op = op

De actie start op 11 september 2023 om 16.00 uur. Meedoen kan vanaf dat moment via een formulier op wijzijndrimmelen.nl (> Denk mee, doe mee > plantenpakket-actie). Verdere informatie over het ophalen van het plantenpakket volgt na de bestelling. Bij het ophalen van plantenpakket kunnen de tuintegels achterlaten worden op de ophaallocatie. De plantenpakketten worden uitgegeven zolang de voorraad strekt. Deze actie is een samenwerking van de gemeente Drimmelen, De Bruijn Dier & Tuin, Van Kaam Tuinplanten B.V. en waterschap Brabantse Delta.

Actievoorwaarden:

 • De actie start op 11 september 2023 om 16.00 uur en het formulier kan ook pas vanaf dan ingevuld worden.
 • We vragen bij het bestellen om een foto van de gewipte tegels (minimaal 1 m2) uit de tuin, óf van de locatie waar dat nog moet gebeuren. Houd die foto bij de hand voor het invullen van het formulier. Een standaard stoeptegel is 30×30 cm. Daarvan gaan er 11 in een vierkante meter (m2).
 • Alleen deelnemers aan de actie kunnen de gewipte tegels (max. 2 m2) tijdens de ophaaldag ter plaatse achterlaten.
 • Enkel inwoners van de gemeente Drimmelen kunnen meedoen aan deze actie.
 • Maximaal 1 pakket per adres.
 • De € 5 eigen bijdrage betaal je bij het ophalen van het plantenpakket.
 • Er is een beperkt aantal pakketten, daarom geldt: op = op.
 • Meer informatie over deze actie en deelname aan het NK Tegelwippen is te vinden op
  wijzijndrimmelen.nl
  (onder het kopje ‘Denk mee, doe mee’)