Gemeente zegt contract met Welzorg op wegens wanprestaties

Het regende klachten over Welzorg. Dit leidde meermaals tot overleg maar de klachten bleven aanhouden omdat afspraken niet werden nagekomen en verbeteringen uitbleven.

Behalve Drimmelen hebben ook de gemeenten Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Rucphen, Werkendam, Woudrichem, en Zundert aangegeven de contracten met Welzorg te beëindigen.

Alle gemeenten zullen via een zogenaamde wachtkamerovereenkomst zorg voor hulpmiddelen gaan afnemen van Harting Bank en na een implementatieperiode zal het contract bij Welzorg definitief worden opgezegd.

In de regio hebben meerdere gemeenten goede ervaringen met Harting Bank. Voor inwoners die gebruik maken van hulpmiddelen van Welzorg verandert er niets. Zij kunnen hun huidige hulpmiddelen gewoon blijven gebruiken.

Inwoners die gebruik maken van hulpmiddelen van Welzorg krijgen zo snel mogelijk een brief van de gemeente met informatie over de situatie. Voor gebruikers verandert in principe niets. Harting Bank neemt in de loop van 2017 contact met hen op