Eerste Social Sofa in Drimmelen onthuld

Vanmiddag heeft wethouder Harry Bakker samen met drie kinderen en mevrouw Couters, plaatsgenomen op de eerste Social Sofa in Drimmelen. Deze kinderen en mevrouw Couters waren inzenders van tekeningen of plaatjes die konden worden ingezonden.

In totaal zonden 22 personen een afbeelding in en dezen zijn állen in mozaïek verwerkt in de bank. Voor het ontwerp maakte Miranda Brouwers een uitgewerkt plan gebaseerd op de afbeeldingen en geschikt om de betonnen sofa mee te bekleden.

Regenbogen, water, bloemen en nog veel meer, zijn te bewonderen op het zitgedeelte, leuningen of op achterzijde van de sofa. 

De kleurrijke bank staat voor samenwerken en ontmoeten en kwam tot stand door samenwerking tussen Bewonersplatform Lage Zwaluwe en Zwaluwe Leeft, met een geldelijke bijdrage vanuit het gemeentelijke kunst & cultuurbudget.

De Social Sofa staat voor een plaats waar je elkaar kunt ontmoeten maar je kunt er natuurlijk ook gewoon op gaan zitten om uit te rusten.

Voorlopig staat de fleurige sofa aan de Ganshoeksingel in Lage Zwaluwe, maar zal worden verplaatst naar het nieuwe zorgcentrum De Ganshoek, zodra dat gereed is.