Genomineerde MVO-prijs 2017: Helkant Plant

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De MVO-prijs wordt uitgereikt aan een ondernemer die zowel maatschappelijk als duurzaam en verantwoord onderneemt. De hele maand september kunt u uw stem uitbrengen op één van de genomineerden, waarvan er maar liefst drie actief op KijkopDrimmelen communiceren. 

En één van die genomineerden is… Helkant Plant uit Hooge Zwaluwe.

De klimaatverandering is de afgelopen jaren een begrip geworden in onze samenleving. Een probleem wat we alleen kunnen oplossen wanneer we dat collectief aanpakken. Helkant Plant uit Hooge Zwaluwe draagt hier haar steentje aan bij door onder andere het aanleggen van groene daken. Naast het fraaie beeld dat een groen dak oplevert in een volgebouwde stad of wijk, heeft het ook nog eens een zeer belangrijke duurzame en milieuvriendelijke functie. Wanneer er uit een gemiddelde bui ongeveer 10 milimeter regen valt op uw 25 m² grote dak, betekent dit dat er maar liefst 250 liter water op uw dak terecht komt. Bij een normaal dak, stroomt dit linea recta het riool in. Bij zo'n enorme capaciteit water raken de riolen overbelast en komt het water weer omhoog geborreld. U kent het wel, uw toilet spoelt niet meer goed door en het water staat tot de rand. Een groen dak absorbeert maar liefst 4/5 deel (!) van het regenwater, houdt dit tijdelijk vast waardoor het uiteindelijk weer verdampt. Een verschil van maar liefst 200 liter water bij een gemiddelde regenbui. 

In principe is ieder dak geschikt om te fungeren als groen dak. Daken tot 20 graden zijn optimaal geschikt, daarna kan Helkant Plant met speciale constructies ook uw dak omtoveren tot groen dak. Naast het vasthouden van regenwater en daardoor het ontlasten van het riool, zijn de groene daken ook ideaal geschikt tegen oververhitting. Midden in een stad is het wamer dan in het buitengebied, woningen houden warmte vast en dit is vanzelfsprekend niet bevorderlijk voor het milieu. Groene daken zorgen juist voor verkoeling: het regenwater verdampt, waardoor er een soort duurzame airco ontstaat. Om die reden geven diverse gemeenten al subsidie voor het aanleggen van een groen dak. 

Niet alleen de bedrijfsvoering en het proces van Helkant Plant is duurzaam, dit geldt dus ook voor het product. Naast de groene daken plaatsen en planten zij ook waterpartijen, natuurvriendelijke oevers en filters die het afvalwater zuiveren. Vergroening van de openbare ruimte leidt tot biodiversiteit, schoner water, een schoner milieu en een betere leefbaarheid.

U kunt tot en met 30 september uw stem uitbrengen op de genomineerde waarvan u vindt dat hij of zij de MVO-prijs 2017 verdient. Is dat voor u Helkant Plant? Ga dan naar https://www.mvoprijsdrimmelen.nl, klik op het logo van Helkant Plant en breng uw stem uit!