Gezelligheid en saamhorigheid op Burendag 2018

Afgelopen zaterdag was het Nationale Burendag en dus trokken veel buurtjes in de gemeente Drimmelen met elkaar op. Samen de dag doorbrengen met gezelligheid, spelletjes en lekker eten; wat wil een mens nog meer? Zoveel activiteiten… Het was voor onze redactie niet mogelijk om overal bij te zijn, maar wij waren wél in Terheijden en in Made.

Terheijden – Kalkvliet en Vierhoven
Onze KijkopDrimmelen-bolide bracht ons naar de Kalkvliet en de Vierhoven in Terheijdenn. Zo'n 20 bewoners stelden hun tuin ter beschikking voor de Garagesale. Overal waar ballonnen in de tuin hingen, konden bezoekers van deze Burendagactiviteit allerlei leuke spulletjes kopen. Zoals Mirte en Lotte, die een klok te koop aanboden voor slechts 80 euro! Geen geld, al zeggen we het zelf… We spraken ook met Arnold Velders, die ons vertelde dat er 's middags een barbecue volgde en er nog een band kwam optreden. Op de vraag of hij ons foto's wilde toesturen, antwoordde hij volmondig ja. De foto's van het middagprogramma zijn dus met grote dank aan Arnold!

Made – Drimmelenseweg 
Zowel op de website van het Oranjefonds als op de website van de gemeente stond dat het eindtoernooi van de jeu de boules om 11.00 uur zou starten. Eenmaal aangekomen bij het Agri Centrum in Made, spraken wij met Jan en Peter, die ons vertelden dat de strijd pas om 12.00 uur zou losbarsten! Door ons drukke Burendag-schema konden we daar helaas niet op wachten, maar ook Peter wilde ons wel assisteren door enkele foto's toe te sturen! 

Made – Raadhuisplein
De opening van het Raadhuisplein stond ook gepland op Burendag. Wethouder Jan-Willem Stoop zei dan ook niet voor niets in zijn openingsspeech: "Wij maken de stenen, de inwoners maken het levend". Voor de feestelijke gelegenheid was er een midgetgolfbaantje aangelegd, waar niet alleen de kinderen even een balletje op sloegen. Hotel 't Trefpunt verzorgde lekkere hapjes en drankjes voor de nieuwsgierige inwoners en passanten. 

's Middags veranderde het weer. De wind stak op en het begon te regenen. Toch blijft een natte Burendag nog steeds een Burendag, dus ook al zat het weer af en toe tegen, het feit dat men met de buurt gezamenlijk dingen onderneemt, elkaar beter leert kennen en gezellig samen is, is het allerbelangrijkste. Weer of geen weer. Want onthoud: een goede buur is beter dan een verre vriend!

Alle foto's van de Burendag 2018 bekijkt u in ons fotoalbum via deze directe link https://kijkopdrimmelen.nl/albums/burendag-2018.html

Beelden bij dit artikel