Frans en José van der Velden uit Made 60 jaar getrouwd

José Loose werd geboren in Terheijden, Frans van der Velden in Made. Op de kermis in Terheijden ontmoetten ze elkaar voor het eerst en twee weken later op de kermis in Made voor de tweede keer. Dat was de start van een tamelijk lange verkeringstijd van zo'n 7 jaar.

De reden was dat er geen woningen beschikbaar waren in die tijd. Een tijd waarin stelletjes dikwijls na hun trouwen gingen inwonen bij ouders maar dat was in het geval van Frans en José een heikel punt. Frans komt namelijk uit een gezin van 11, José uit een gezin van 10.

Op 24 september 1958 kwam het er dan toch van en trouwden ze in Terheijden waarna ze in Made gingen wonen in de Nieuwelaan. Frans (87) werkte zijn hele leven in de bouw, José (84) werkte voor haar trouwen alsook enige jaren daarna, in een atelier in Breda. Samen kregen ze één dochter; Petra en later kwam daar schoonzoon Henri bij alsook de twee kleinzoons Daan en Willem.

Opmerkelijk mag je de gezinsband noemen als je zo aanschuift zoals wij vanmorgen want alles wat (schoon)vader en moeder of opa en oma doen, wordt bewonderd door allen. Van het sporten van Frans tot het zingen van José in een koor en van de verse sperzieboontjes uit de volkstuin van Frans tot de humoristische vertelsels van José, de sfeer is buitengewoon aangenaam.

Een sfeer die Frans en José van der Velden als grondleggers niet alleen overbrachten aan hun gezin, maar kennelijk ook aan anderen zoals vrienden en buren. Van dat laatste getuigt buurman Bert van Dongen die vanmorgen vroeg zijn vlag al uithing als felicitatie aan zijn diamanten buurtjes.

Een felicitatie die de redactie van KijkopDrimmelen bij dezen ook graag overbrengt, mét dank voor de gastvrije ontvangst vanmorgen. Van harte proficiat!

Beelden bij dit artikel