Glasvezel Informatiepunt geopend in Terheijden

Vandaag is in Terheijden een glasvezel informatiepunt geopend. DELTA Fiber Netwerk, het bedrijf achter de aanleg van en de campagne voor glasvezel in onze gemeente, heeft het informatiepunt geopend voor iedereen die meer informatie wil over glasvezel, het fijn vindt om iemand persoonlijk te spreken en zich desgewenst aan wil melden. Op dit moment loopt er een campagne voor glasvezel in de kernen Terheijden en Lage Zwaluwe.

Eerder hebben de kernen Hooge Zwaluwe, Wagenberg en Drimmelen al een aanbod gehad. De kern Lage Zwaluwe is toentertijd ook meegenomen in de campagne, alleen waren er nog te weinig aanmeldingen in dat dorp. Lage Zwaluwe krijgt dus nu een herkansing, de inwoners van Terheijden krijgen voor het eerst de mogelijkheid om zich aan te melden voor supersnel internet. Om die reden is er ook gekozen voor een informatiepunt in Terheijden, maar inwoners van Lage Zwaluwe zijn ook van harte welkom om het informatiepunt te bezoeken.

Wanneer 25% van Terheijden ‘ja’ zegt tegen glasvezel en zich aanmeldt vóór 20 januari 2021, komt er glasvezel. Voor Lage Zwaluwe ligt dit aantal op 35%. De reden voor dat verschil zit hem in het aantal inwoners, zo legt projectmanager Bart Helthuis uit. “Ja, daar kan ik een heel moeilijk verhaal aan ophangen, maar het komt simpelweg door het aantal inwoners. Terheijden is een iets grotere kern, dus procentueel gezien kunnen we de aanleg hier starten met 25%. Voor Lage Zwaluwe is het percentage nu vastgesteld op 35%, mede omdat er al een aantal straten worden voorzien van glasvezel, na de vorige campagne.” Het coronavirus bemoeilijkt de campagnemogelijkheden. Voor vandaag was de opening van het informatiepunt groots opgezet, met een lintje doorknippen, confetti, de aanwezigheid van de wethouder, etc. Ook de informatieavonden in lokale buurthuizen kunnen geen doorgang vinden. Bart daarover: “We staan voor een uitdaging, maar gaan daar vol voor. Zo gaan we online avonden organiseren in plaats van de fysieke avonden in de buurthuizen of horeca. Het is jammer dat het niet persoonlijk kan, maar we willen de inwoners zo goed als kan informeren en te woord staan. Dat gaat online prima. Plus, dat benadrukt het belang van glasvezel des te meer: een goede internetverbinding is in deze tijd onmisbaar.”

Het Glasvezel Informatiepunt (GIP) kunt u vinden aan de Polderstraat 3 in Terheijden. Vanwege de geldende coronamaatregelen is het GIP vaker geopend, waardoor drukte kan worden gespreid, namelijk op woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Er is vanzelfsprekend gedacht aan desinfectiemiddelen, de anderhalvemeterregel wordt gehanteerd, er worden mondkapjes gedragen en er geldt een maximum aantal personen in de informatieruimtes. Die zijn overigens leuk opgezet, met een groot televisiescherm waar voordelen van glasvezel op voorbij komen en statafels met spatschermen waar persoonlijk maar toch veilig gesproken kan worden met één van de medewerkers van DELTA Fiber Netwerk. Overigens loopt er ook een leuke winactie voor een ieder die in het GIP een abonnement afsluit: er wordt onder alle aanmeldingen een iPad verloot! Meer informatie volgt. KijkopDrimmelen.nl en DELTA Fiber Netwerk gaan u de komende tijd op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in deze campagne. Gaat u vandaag (07-11) nog naar het informatiepunt, dan staat er een lekkere traktatie voor u klaar.

Beelden bij dit artikel