Gouden koor viert jubileum in Witte Kerkje

In 1966 opgericht als dameskoor om te zingen bij uitvaart- en trouwdiensten omdat dit voor mannen op doordeweekse dagen vanwege hun werk vaak onmogelijk was. Oprichter pastoor Van Hooijdonk vond in Jan Beljaars een gedreven dirigent voor het aan de Joannes de Doperparochie verbonden koor.

Na jarenlang diensten te hebben opgeluisterd, ook in andere parochies of plaatsen, werd het koor een gemengd koor omdat het herenkoor in Lage Zwaluwe werd opgeheven.Dat was ook het moment dat de naam Vriendschap door Zang werd gekozen.

In 2013 kwam het bericht dat de Joannes de Doperkerk moest sluiten waarna het koor besloot door te gaan als een zelfstandig koor. Nog altijd worden er diensten opgeluisterd door Vriendschap door Zang maar niet meer in/voor eigen parochie. Wél bestaat het repertoire van het koor dat onder leiding van dirigente Helmie Bottinga staat, nog altijd uit kerkmuziek.

Op zondag 9 oktober verzorgt Vriendschap door Zang een jubileumconcert ter ere van de 50e verjaardag. Gekozen is voor het Witte Kerkje in Terheijden. Doordat Lage Zwaluwe als enige kern binnen Drimmelen niet onder de Vijf Heiligenparochie valt maar onder de Immanuelparochie in Zevenbergen, trad het koor nooit eerder op in Terheijden. 

Toch zeggen de leden bij Drimmelen te horen en daarom hun jubileumconcert voor álle Drimmelenaren graag in Terheijden te geven. Het Witte Kerkje spreekt hen zeer aan, mede vanwege de akoestiek. Gezien het aantal zitplaatsen dient u zich op te geven bij Jo Kerstens: 0168-482504 of bij Ineke van Ruijven: 0168-492871. Entree is 5 euro, de koffie of thee gratis. Aanvang van het concert is 15.00 uur.