Grootse opening Klein Cafeetje De Zonzeel

Gisterenavond waren wij getuige van de officiële opening van het Klein Cafeetje in Hooge Zwaluwe. Een bijzondere opening die in meerdere opzichten groots te noemen was. Het Klein Cafeetje bevindt zich in Ontmoetingscentrum De Zonzeel en werd door uitbater Paul Reniers gerealiseerd, na een langdurig proces. Een proces waar Paul, samen met zijn vrouw Lida, lang voor gestreden hebben en veel tijd in hebben gestoken.

Jarenlang hadden zij samen de droom om een klein café in hun ontmoetingsruimte te creëren. Dit jaar kwam dan eindelijk het groen licht: het pand aan de Poolsestraat 13 is verbouwd, er is een aparte ingang gemaakt met een centrale hal zodat het klein cafeetje apart van de zaal betreden en gebruikt kan worden. Bij de opening lieten Paul en zijn kleinkinderen samen 61 ballonnen op. De 61 ballonnen die naar oma Lida zweven, die sinds begin dit jaar niet meer in ons midden is. 24 november was dan ook dé dag dat de opening plaats moest vinden. Op 24 november 2018 had Lida 61 jaar geworden. 

De genodigden betraden na de opening de nieuwe hal naar het Klein Cafeetje, waar hen een glas champagne wachtte om te proosten op het feestelijke moment. Zoals het een echte gastheer betaamt, pakte Paul de microfoon en sprak de aanwezigen toe: “Ik ben verschrikkelijk trots dat we, in samenwerking met Breda Bouw, het Klein Cafeetje hebben kunnen realiseren. Iedereen heeft samengewerkt om vandaag, Lida’s verjaardag, op een bijzondere manier te kunnen vieren. U allen bent hier aanwezig omdat ik u zie als vrienden, kennissen en welkome gasten van het Klein Cafeetje in De Zonzeel. Want dat is hoe het zal zijn: u komt éérst De Zonzeel binnen, u slaat rechtsaf het Klein Cafeetje in, waar u terecht kunt voor een feestje groot en klein. Ik kan niet alles alleen, maar samen met u maken we er een gezellig cafeetje van!”. 

Namens de familie sprak ook Paul’s broer John gisteren de gasten en met name Paul toe. “Wij zijn als familie ook beretrots op jou, op het harde werken en op wat je hebt neergezet. We hebben daarom een cadeau voor je laten maken: een bel die je aan de muur kan hangen zodat alle toekomstige gasten van het Klein Cafeetje kunnen: bestel maar, bestel maar, bestel maar!”. 

Wij feliciteren Paul van harte met de opening van het Klein Cafeetje.


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto’s per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto’s geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel