Harmonie OVU geeft Wagenberg kijkje bij repetitie

Harmonie Onze Vrije Uren, OVU, uit Wagenberg heeft het dorp gisteren een kijkje gegeven hoe het er bij een repetitie normaal gesproken aan toegaat. Waar de muzikanten ieder jaar het seizoen afsluiten met een buitenconcert in de tuin van het Thomashuis, kon dat vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. Wél gaven de jeugdleden gisterenavond een mini-concertje en liet het groot orkest zien én horen hoe het er tijdens een repetitie aan toegaat.

De Open Repetitie is een idee vanuit het bestuur. Sanne Janssens vertelt: “We moesten dit seizoen wel op een bepaalde manier afsluiten, dat hoort er gewoon bij en dan weet je ook dat je ergens voor gerepeteerd hebt. Hoewel dat maar 7 keer is geweest dit jaar, is het toch leuk om deze open repetitie aan het dorp te kunnen laten zien en horen. Zo krijgen ze ook een beetje een idee van wat wij normaal doen. De jeugdleden hebben wel een klein concertje weggegeven, uiteraard allemaal met inachtneming van de regels waar we aan moeten voldoen.”


Om hen te bedanken voor hun inzet het afgelopen, toch wel aparte, muziekjaar, hebben Sander Smeets, dirigent slagwerk, Niels van Dorst, dirigent jeugd, Ton Vermeulen, docent klarinetten, Joop Hoevenaar, docent saxofoons en trompetten en Pieter Zwaans, de invaldirigent, een bierpakketje cadeau gekregen namens de hele harmonie. Laatstgenoemde dirigeerde het groot orkest gisterenavond tevens tijdens de open repetitie op het Van den Elsenplein. Om te laten zien dat het orkest naar de dirigent luistert bij het verrichten van bepaalde handelingen, nodigde hij drie toeschouwers uit om het ook eens te proberen. Alle drie kregen ze het voor elkaar om het orkest een toon te laten spelen én om die toon op tijd, voordat er ademnood ontstaat, te beëindigen. Een korte opname van dat moment, bekijkt u direct in onderstaande video.

Beelden bij dit artikel