Harmonie Terheijden: buitenconcert met afscheid zonder tranen

We hebben niet én wel een primeur voor u. Er zijn nog twee kandidaten in de race voor het dirigentschap van het grote orkest van Harmonie Terheijden. Na de zomer zal hij of zij worden gepresenteerd. De honneurs werden de afgelopen weken waargenomen door interim-dirigent Jan van den Brandt die daarvoor werd bedankt.

Vervolgens werd Jan verwelkomd als nieuwe dirigent van het opleidingsorkest ofwel, een afscheid zonder tranen. Het afscheid van Manuel de Wijs was ook geen stortvloed van tranen omdat dit afscheid gepland was. Jammer wel, zo vond voorzitter Ad Snoeren namens de gehele harmonie. Manuel die vier jaar dirigeerde in Terheijden, werd uiteraard ook bedankt voor zijn inzet.

Dat deed Nina in een woordje namens de jeugdleden van het opstap- en opleidingsorkest. 'Stik zenuwachtig' fluisterde Nina nadat ze haar woordje gedaan had. Daar was totaal niks van te merken, haar woorden gericht aan Manuel klonken heel spontaan, daar kan zelfs voorzitter Ad Snoeren niet aan tippen. (sorry Ad, red.)

De laatste dirigentenwissel was een ludieke. De gastvrouw – Kathleen van café Ons Thuis – werd uitgedaagd om de bok te beklimmen en het grote orkest te dirigeren. Hoe ze het flikte, geen idee, maar er was géén verschil te horen. Vreemd eigenlijk want in het horecabedrijf weet ze wél het verschil te maken…

Beelden bij dit artikel